לפי התיאור, לא.

  • קיזוז יום חופש
    אלוני | 27/07/2009 17:50

    שלום. אני עובד בחברה כ-5 שנים. זכאות החופשה שלי עומדת על 19 יום בשנה. במהלך חודש מאי הודיעו לעובדים כי יקזזו יום חופשה מדי חודש ועד סוף השנה וזאת מבלי לצאת לחופש בפועל. חשוב לציין כי הודיעו לנו מבלי להחתים אותנו. מצאתי מקום עבודה חדש וחתמתי כבר על הסכם העסקה המתחיל מ-1/9/09 ,בינתיים עוד לא מסרתי מכתב התפטרות, אך מסרתי ב-23/7מכתב אשר אני מבקש להפסיק לקזז לי ימי חופשה וכן להחזיר לי את ימי החופשה שקיזזו לי עד כה,אך עדיין לא קיבתי תשובה. אני חייב למסור מכתב התפטרות לא מאוחר מ-28/7 ,מכיוון שאני יוצא לחופש. שאלתי היא: האם לדעתכם אני זכאי לפיצויים? אם החברה נענית בחיוב להחזיר לי את ימי החופש גם אז אני זכאי לפיצויים? איך אני אמור להתייחס לנושא של ימי החופש במכתב,שלא זאת הסיבה העיקרית לעזיבתי? אודה לכם על תשובה מהירה ,מכיוון שאני צריך למסור מכתב עד יום רביעי 28/7

    • לפי התיאור, לא.
      עו"ד רענן קריב | 27/07/2009 18:16

      אילו היית שואל בזמן, ייתכן שאפשר היה לקשור את ההתפטרות עם ההפחתה, שהיא חד צדדית ואינך חייב להסכים לה. על פי תיאורך לא פעלת נכון ולכן אינך זכאי לפיצויי פיטורים.ואם החברה תיענה לדרישתך על אחת כמה וכמה שלא תהיה זכאי לפיצויים. רצוי קודם לשאול ואחר כך לפעול.