הסיפור לא מובן

  • הרעת תנאים-דחוף...חייבת עזרה
    נטלי | 27/07/2009 15:19

    שלום רב, אני עובדת במשך שנה וחצי במשרד והבוס שלי הודיע בתאריך 2/06/09 על קיצוץ ב-8% לכל העובדים. הוא לא ציין תאריך שאנחנו אמורים להחזיר לו תשובה, לא קיבלנו מכתב כלשהו שאומר שיהיה קיצוץ בשכר למשך 6 חודשים, הוא טוען כי אחרי 6 חודשים ניפגש שוב ונראה מה יהיה. עוד לפני שהבוס שלי הודיע על הקיצוץ אני סגרתי חופשה לצורך ירח דבש מתאריך 22/6/09 ועד 12/7/09ביום זה חזרתי לעבודה. לפני שנסעתי לחו"ל התפטרתי והוא ניסה לשכנע אותי להישאר, הוא אמר לי לבוא עוד כמה ימים אליו,כשבאתי בפעם השניה הוא אמר שנדבר אחרי שאני אחזור מחו"ל ושאני לא אהיה טרודה בינתיים,והוא יראה מה אפשר לעשות. רק בתאריך 14/7/09 הוא החזיר לי תשובה...הוא החליט להשאיר את הקיצוץ של ה-8% אך הוא יזכה אותי בנוסף ביום חופש שאני אוכל בעוד כמה חודשים לפדות מבחינה כספית, בנוסף הוא אמר שבע"ה בעוד כמה חודשים הוא יעלה לי את המשכורת(הוא לא רצה לציין באיזה סכום). חשוב לציין כי לא קיבלתי שום מסמך חתום על ידו שמבטיח לי את השינויים שציינתי. הוא ביקש שאחזיר לו תשובה ביום למחרת, ואני החזרתי לו תשובה חיובית. שאלתי היא כזו, שיניתי את דעתי היום ואני לא מעוניינת להישאר בשל הרעת התנאים. האם אני יכולה להודיע לו ואני אהיה זכאית עפ"י חוק לפיצויים עקב הרעת התנאים? מה יקרה במידה ואני אודיע לו אך לא אוכל לתת לו חודש הודעה מראש ? (אני אוכל לא יותר משבוע) אודה לך על תשובה, תודה והמשך יום נעים, נטע

    • הסיפור לא מובן
      עו"ד רענן קריב | 27/07/2009 16:53

      כתבת שלפני נסיעתך בחודש יוני התפטרת מעבודתך. לא כתב שיש קשר כלשהו בין ההתפטרות להפחתת השכר. כל הסיפור ל מה שאירע אחר כך לא מובן: הרי התפטרת, על מה היה עוד לדון עם המעסיק? ועוד: התפטרת בלי קשר להפחתת השכר, ולכן בכל מקרה אינך זכאית לפיצויי פיטורים.

      • הרעת תנאים
        נטע | 27/07/2009 16:56

        כניראה שלא הסברתי את עצמי נכון. מה שקרה זה שהתפטרתי לפני נסיעתי לחו"ל בגלל הרעת התנאים ולא בגלל סיבה אחרת.

        • אם כך
          עו"ד רענן קריב | 27/07/2009 17:01

          אינך זכאית לפיצויי פיטורים.

      • הרעת תנאים
        נטלי | 27/07/2009 17:01

        לגבי הסיפור שהיה אחר כך...מה שקרה שהוא לא רצה שאני אעזוב אז הוא אמר ששהוא יחשוב והוא ייראה איך הוא יכול לעזור...אז הוא אהחליט להשאיר את ההפחתה של השכר....ובנוסף הוא יזכה אותי ביום חופש אחד בכל חודש מלבד החופשה הרגילה שמגיעה עפ"י חוק

        • אין למעסיק יכולת לקבל או לדחות הודעת התפטרות.
          עו"ד רענן קריב | 27/07/2009 17:04

          אפשר כמובן להגיע להסכמות, מה שלא קרה כאן.

          • הרעת תנאים
            נטלי | 27/07/2009 17:10

            אז מה אני אמורה להבין ? למה אני לא זכאית לפיצויי פיטורין? אני מתפטרת בגלל הרעת התנאים. ...התכוונת שאני לא זכאית לפיצויי פיטורין במידה ואני לא אתן למעסיק חודש הודעה מוקדמת???? תודה רבה לך על העזרה, מצטערת שאני משגעת אותך.

            • תלוי...
              עו"ד רענן קריב | 27/07/2009 18:21

              אם פעלת כחוק, דרשת מהמעסיק שלא להפחית את השכר, התרעת שאם הוא יעמוד על כך תתפטרי בזכאות לפיצויים והבהרת שההתפטרות היא עקב ההרעה - את זכאית לפיצויי פיטורים. אם לא - לא. מבמשך הסיםור אני מבין שהמעסיק לא תיקן את דרכיו ולכן את כן זכאית (הבהרתך הנוכחית עזרה להבנת העניין).