הודעה מוקדמת

  • התפוטרתי?
    סיון | 27/07/2009 12:40

    שלום , אני עבדתי במסעדה 10 חודשים , לפני מספר חודשים הגיע מנהל מסעדה חדש , לאחרונה הרגשתי שאינני מסוגלת יותר לעבוד תחתיו ושבגללו תנאי העבודה שלי נהפכים קשים יותר ומכיוון שהוא נוטה לגסות רוח ודיבור , לפני כשבוע במהלך משמרת ,הוא צעק עליי ואני אמרתי לו שאני לא מוכנה לקבל יותר את אופן הדיבור שלו ושאני אסיים את המשמרות שנותרו לי לשבוע הקרוב ( 5 משמרות) ואתפטר הוא מצידו מאוד התעצבן ודרש שאעוף הביתה , יום אחרכך ביום ראשון גיליתי שהוא מחק אותי מכל הסידור לשבוע , התקשרתי אליו והסברתי לו שאין ביכולתי מבחינה כלכלית להיות ללא עבודה גם לא לשבוע שזה מינימום הזמן שייקח לי למצוא עבודה אחרת אבל הוא אמר שזה לא מעניין אותו , ברצוני לדעת האם הוא יכול לעשות דבר כזה מבחינה חוקית ? תודה רבה סיון

    • הודעה מוקדמת
      עו"ד רענן קריב | 27/07/2009 12:56

      לא פוטרת אלא התפטרת. 5 ימים אינם מלוא ההודעה המודמת בה את חייבת. אם עבדת לפי שעות את חייבת 10 ימים. אם המעסיק מוותר על עבודת בתקופת ההדעה המוקדמת הוא חייב לשלם לך את תמורתה. ובאשר לסגנון - לא לכל מעשה נבלה יש תשובה משפטית...