עבודה במסעדה- דיני עבודה

  • האם יש לי קייס??
    ע | 25/07/2009 17:49

    עבדתי במסעדה , קראו לי למשמרת שניה לפני זה הכלבה שלי שברה את הרגל אמרו לי שאם אני לא אגיע באותו הרגע שקראו לי אני מפוטרת.. הלכתי, השארתי את הכלבה בבית כדי שלא יפטרו אותי ואז ראיתי שבכלל אין בי צורך כעסתי מאוד והלכתי ואמרתי לאחת המלצריות שתודיע למנהלת שאני חייבת ללכת בגלל מה שקרה לכלבה , כל מה שעניין אותי באותו הרגע הוא לקחת את הכלבה לוטרינר. למחרת כשדיברו איתי אמרו לי שזה שהלכתי בלי להגיד למנהלת  זה מעשה כ''כ חמור ואני לא יכולה לחזור לעבוד שם כשביקשתי פיצויים הם טענו שבעצם זה שהלכתי זה אומר שהחלטתי להתפטר וזו ממש לא הייתה הכוונה שלי! האם יש לי קייס?

    • עבודה במסעדה- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 25/07/2009 18:48

      אן זו הייתה משמרת שלך ולא הגעת או עזבת באמצע אז ייתכן מאוד ואין לך קייס כי אסור היה לך לעזוב בלי להגיד למנהלת אבל אם היית בכוננות למשל שלא שילמו לך עליה ו/או אם זו לא הייתה משמרת שלך אז ייתכן וניתן לעשות משהו הייתי מיעצת לך להתיעץ עם עו"ד

    • תשובה
      שיר ורד | 26/07/2009 00:22

      אם עבדת מעל שנה את יכולה להגיש תביעה לפצויי פיטורים .את יכולה גם להגיש תביעה לתשלום חלף הודעה מוקדמת.אם נדרשת להגיע למשמרת עבודה נוספת על זו שכבר עבדת בה באותו יום ושתי המשמרות ביחד הן מעל ל 12 שעות , אז זו עבירה על החוק, וזה בלבד היה סיבה מוצדקת לכך שלא תתיצבי.כמו-כן, דרישה אולטימטיבית להתיצבות מיידת של עובד תיחשב כהתנהגות לא סבירה של המעסיק.החוק גם אוסר להתעלל בבעלי חיים והשארת כלבה פצועה ללא טיפול עשויה להחשב כהתעללות ולכן, סירובו של המעסיק לאפשר לך לטפל בכלבה עשוי להחשב לבלתי חוקי.מנגד עזיבתך ללא אישור המנהלת מהווה הפרת משמעת, המאפשרת לפטר אותך, אך בהתחשב בותק שלך בהתנהגותך בעבר וכדומה, לא בהכרח מאפשרת שלילת פצויים והודעה מראש (ובמיוחד בנסיבות המיוחדות שזה קרה).עבירות משמעת שלך בעבר עשויות להוות סיבה מוצדקת לפיטורייך תוך שלילת פצויים.