ייתכן שיש עילה

  • שלילת בונוסים לאיש מכירות
    אבי | 12/07/2009 23:01

    עד לפני חודש עבדתי כאיש מכירות במשך כ 5 שנים באותה חברה. לפני כשנה החברה נרכשה ע"י חברה אחרת ונהייתה חברת בת. מאותו מועד הפסיקו להפריש לי את הבונוס החודשי שקיבלתי כל חודש בשנים האחרונות. מחיתי על כך בכתב ובע"פ ובמשך כחצי שנה מאז הרכישה. משכו אותי בלשון שאקבל נוסחה חדשה ולא אפגע ובנוסף גם אקבל את הבונוסים רטרוטאקטיבית. לאחר שעברה חצי שנה (ספטמבר 2008, בדיוק בתחילתו של המשבר הכלכלי העולמי) הגישו לי תכנית חדשה שמקשרת את מתן הבונוסים להורדת שכר הבסיס- כמובן שלא הסכמתי. ואז שוב חיכיתי ל"תכנית תגמול" חדשה.וכך חלפה בטוטאל שנה שבה אני מוחה על הפגיעה בשכרי כתוצאה מהעדר בונוסים. עד שלפני חודש פוטרתי בשל קיצוצים. לימים נאמר לי ע"י הבוס כי הרכב שקיבלתי (מאותו חודש שהופסקו לי הבונוסים) הוא למעשה שווה ערך ואף יותר בעלותו מכל הבונוסים. דבר שלא נאמר לי עד אותו רגע. האם יש לי בסיס לתביעה? כי זה גם קשור לחישוב הפיצויים וגם לתביעת דמי אבטלה

    • ייתכן שיש עילה
      עו"ד רענן קריב | 13/07/2009 09:30

      קשה לומר על סמך פרטים אלה, אך ייתכן שיש לך עילת תביעה הן לכספים שלא שולמו לך והן בעניין חישוב פיצויי הפיטורים. בעניין דמי אבטלה פנה לפורום ביטוח לאומי.