נראה לי שאתה מבלבל דברים שונים

  • סעד בזכויות עובדים במוסד לביטוח לאומי
    סמי ספיר | 29/06/2009 21:58

    קראתי שלעובד ששכרו לא שולם קיימת אפשרות לפנות למוסד לביטוח לאומי לסעד בנדון ואף לבקש מבימ"ש לפרק את החברה החייבת. שאלתי איך ניתן לעשות זאת ואם אני חייב לעשות את זה עם עורך דין או בעצמי. האם שתי הדרכים קשורות אחת לשניה או שאלה שתי אופציות נפרדות?

    • נראה לי שאתה מבלבל דברים שונים
      שיר ורד | 29/06/2009 22:55

      הסעד בגין אי תשלום שכר ניתן ע"י בית הדין לעבודה.ביטוח לאומי משלם לעובד שעבד אצל מעביד שפשט רגל או פורק חלק מחובות השכר שלא שולמו , על פי אישורים שנותן לעובד מפרק החברה או כונס הנכסים.תהליך פרוק מצריך עזרה של עורך דין, עלויות הפעלת פרוק הן גבוהות ולעובד יחיד הן יעלו בדרך כלל יותר ממה שיקבל מביטוח לאומי.קבוצת עובדים גדולה של עשרות עובדים יכולה לממן עורך דין שיפתח בתהליכי פרוק.