שימוש בתוצר- דיני עבודה

  • שמוש פרטי בתת-מכלול של מוצר אשר תכננתי בהיותי שכיר
    שוני | 26/06/2009 00:19

    שלום לחברי הפורום, אני בעל עסק עצמאי טרי בתחום ההייטק. חשבתי על רעיון לייצר ולשווק תתי-מכלולים של מוצרים אשר פיתחתי בחברה בה עבדתי כשכיר - כגון אחד מהכרטיסים האלקטרונים שתיכננתי במסגרת פיתוח המוצר המוכלל. הכרטיס יוצע למכירה עבור אפליקציות אוניברסליות ולא דווקא לשימוש הספציפי שנעשה באותו מוצר. בנוסף, החברה המדוברת הינה יצרנית ומשווקת מוצרים ולא כרטיסים אלקטרוניים. האם אתם רואים כאן בעיה משפטית?

    • שימוש בתוצר- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 26/06/2009 07:29

      ראשית הייתי ממליצה להתייעץ בפורום קניין רוחני . מעבר לכך, יש לבדוק בחוזה שלך אם אין סעיף העדר תחרות ומכל מקום לדעתי יכולה להיות עם כך בעיה שכן הפיתוח נעשה בשביל חברה מסוימת בעודך עובד שלה.