תשלום קנס

  • קנס על עזיבת/פיטורין ממקום עבודה
    אבי | 25/06/2009 21:07

    שלום, אני עובד בתור נציג שרות לקוחות ואני חתום על חוזה של חצי שנה ואני חייב להתפטר בגלל שאני מתחיל ללמוד בסימסטר קיץ כמעט כל יום. אני מחויב בעבודה שלי ל-3 משמרות בשבוע. בסימסטר הקודם היתה לי אפשרות לתת אותם, והסימסטר אין לי את האפשרות הזאת, ולא ידעתי את מה הולכת להיות המערכת שלי עד לפני שבועיים. יש לי עוד חודשיים לסיום החוזה. המנהל שלי אמר לי שני חייב להיתפטר ולשלם קנס, אבל אני כן יכולל לעבוד יומיים בשבוע. האם אני חייב לשלם את כל הקנס אם בכלל? בדקתי אם אני יכול לקחת חופשה של חודשיים, ללא תשלום, עד סוף הסימסטר הזה, והתשובה היתה שלילית. מה אני יכול לעשות במצב הזה. תודה.

    • תשלום קנס
      עו"ד אורנה שמריהו | 25/06/2009 21:41

      ומהי הסיבה בגינה אתה אמור לשלם את הקנס? האם עברת הכשרה מיוחדת? האם בחוזה העבודה בינך לבין החברה נושא הקונס מוסדר?

      • קנס
        אבי | 25/06/2009 22:38

        עברתי הכשרה של חודש אבל נושא הקונס לא מסודר בחוזה הכתוב.

        • האם התחייבת לשלם את הקנס?
          שיר ורד | 25/06/2009 23:44

          החוק מחייב שניכוי כספים משכרו של העובד יעשה רק על פי הוראות שבחוק/בהסכם  או התחיבות של העובד בכתב.יתכנו מצבים שבית משפט יכיר גם בהתחיבות בעל פה. (לדוגמא כשהעובד קיבל מכתב המפרט את ההכשרה שיעבור ואת הקנס שישלם באם יעזוב במהלך תקופה מסוימת. אם העובד הסכים בעל פה לכתוב במכתב וקיבל את הקורס, יתכן והקנס יחול עליו אף שלא חתם במפורש על הסכמתו).

        • האם התחייבת לשלם את הקנס?
          שיר ורד | 25/06/2009 23:44

          החוק מחייב שניכוי כספים משכרו של העובד יעשה רק על פי הוראות שבחוק/בהסכם  או התחיבות של העובד בכתב.יתכנו מצבים שבית משפט יכיר גם בהתחיבות בעל פה. (לדוגמא כשהעובד קיבל מכתב המפרט את ההכשרה שיעבור ואת הקנס שישלם באם יעזוב במהלך תקופה מסוימת. אם העובד הסכים בעל פה לכתוב במכתב וקיבל את הקורס, יתכן והקנס יחול עליו אף שלא חתם במפורש על הסכמתו).

      • אורנה גאים בך  לת
        חבר מהלימודים . | 25/06/2009 23:22