פיצויי פיטורים

  • פיצויי פיטורין בעת התחלפות מעביד ונתונים נוספים
    סיגל | 16/06/2009 10:23

    שלום רב 1.הנני עובדת כשכירה במקום עבודה במשך 8 שנים 2. לאחרונה התחלפו הבעלים במקום עבודתי 3. הנני מועסקת באמצעות חוזה שנתי אשר נערך ונחתם כל שנה מחדש 4. הבעלים הישן לא פנה אליי בתקופה האחרונה לצורך חידוש החוזה 5. אני נמצאת כעת בחופשה מהעבודה וגם הבעלים החדש לא פנה אליי לצורך חידוש החוזה 6. עקב הסיטואציה הנ"ל חתמתי על חוזה במקום עבודה חדש , אך לא התפטרתי ממקום העבודה הישן נתונים נוספים 7.הנני עובדת באגודת ספורט ויש בידי 7 טפסי 106 מהשנים האחרונות , בכל טופס מסומן שעבדתי במשך 11 חודשים מתוך 12 חודשים בכל אחת מ - 7 השנים האחרונות 8.החוזה אשר מתחדש בכל שנה , מתחיל תמיד בתאריך הראשון ליולי ומסתיים בתאריך הראשון ליוני כעבור 11 חודשים , והחופשה שאני מקבלת ממקום עבודתי היא בעצם הפגרה מהליגה אשר נערכת בין התאריכים : הראשון ליוני עד הראשון ליולי (כלומר חופשה במהלך חודש יוני בלבד) , ראוי לציין שאינני מקבלת כסף בעבור אותו חודש חופשה 9.תחילת עבודתי במקום העבודה החדש אמורה להתחיל בתאריך הראשון ליולי כשגם תחילת עבודתי במקום העבודה הישן אמורה להתחיל בתאריך הראשון ליולי 10.מכיוון שאף אחד מהבעלים החדש לא דיבר איתי עד עתה ממקום העבודה הישן , ואני רציתי להבטיח את עבודתי לשנה הבאה , אז חתמתי על חוזה במקום העבודה החדש אבל לא התפטרתי ממקום העבודה הישן 11.בנוסף יש לציין שבתלושי השכר שלי לא מופיעים תשלומים בגין : נסיעות , דמי הבראה , פדיון ימי חופשה להלן מספר שאלות בנושא : א. האם לאור העובדות שציינתי הנני זכאית לפיצויי פיטורין (בכל מקרה ובכל מצב) ב.האם יש סיטואציות מסויימות , בהתאם לעובדות שציינתי , שאני לא אהיה זכאית בהם לפיצויי פיטורין ג. האם עליי לנקוט בצעדים מסויימים ע"מ להבטיח לעצמי את הזכאות לפיצויי פיטורין ד. אם אני אהיה זכאית לקבל פיצויים בהתאם לתנאים שציינתי , אז מי מהבעלים יהיה חייב בתשלום הפיצויים הנ"ל ? הבעלים הקודם או הבעלים החדש ה.האם אתם זקוקים לנתונים נוספים בעניין הנ"ל ? תודה על עזרתכם בנושא

    • פיצויי פיטורים
      עו"ד רענן קריב | 16/06/2009 10:39

      מתכונת העסקתך מנגדת לחוק מזה מספר שנים, ולא ברור מדוע השלמת איתה ולא התייעצת הרבה קודם. הופעלה לגבייך שיטת "הדלת המסתןבבת" של פיטורים והעסקה, תוך ניסיון לא הגון ולא חוקי להימנע מלשלם לך פיצויי פיטורים. לדעתי את זכאית לפיצויי פיטורים על כל תקופת עבודתך, מתחילתה האמיתית. א. כן, במצב אותו תיארת. אף פעם לא בכל מקרה ובכל מצב. ב. אילו היו מציעים לך להמשיך לעבוד, היו עושים זאת בכתב 3 חודשים לפני תום החוזה והיית מסרבת. ג. אגודת הספורט.. לפי תיאורך עבדת באגודת ספורט ולא אצל בעלים זה או אחר. אם אגודת הספורט אינה גוף הכשיר להעסיק ולשלם, הבעלים הקודם הוא החייב. ד. לא.