השאלה היא מה את רוצה?

  • סרוב למתן מכתב פיטורין/הודעה מוקדמת
    גלית | 16/06/2009 08:43

    שלום, אני עובדת בסוכנות ביטוח ב- 6 שנים האחרונות. לאחר שיחה עם המעסיק (לפני כחודש וחצי) והבנה כי לא אוכל לעמוד בדרישותיו החדשות הוחלט על הפסקת עבודתי. הדרישות החדשות היו שאקח יותר אחריות, שאהיה מנהלת מקצועית, כך שהוא יוכל להשאיר אותי לבד ולתת לי את כל האחריות המקצועית. הציפייה היתה שאני אתייחס לעסק כאילו זה העסק שלי . זה מהלך שהוא מנסה לעשות כבר כמה שנים ותמיד דחיתי אותו בעדינות, הפעם הוא אמר: אם זה ככה לא נוכל להמשיך לעבוד יחד. חשוב לציין, כי זה משרד קטן, ואנחנו רק שני עובדים- אני והבוס שלי. כך שאפילו אם היו לי שאיפות מקצועיות כאלה, אדם אחד לא יכול לעשות את כל העבודה לבד. באותה שיחה הוא לא אמר כי אני מפוטרת אלא השתמש במילים- הפסקת עבודה. הוא ביקש שאתן לו זמן לחפש מחליפה ואדאג לחפיפה ראויה ז.א. מקסימום 3 חודשים. מתוך התחשבות ורצוני הטוב הסכמתי לכך. הבעיה היא שהמעסיק לא מעוניין לתת לי מכתב פיטורין, אלא לאחר חפיפה לשביעות רצונו. העלתי על הכתב את תנאי פרישתי בה ציינתי את המועד האחרון לעבודה (31/8/09) ואת העבודה כי מכתב הודעה מוקדמת יינתן 30 יום לפני תאריך זה ז.א. 31/7/09. הבוס סירב לחתום, ואמר:על תנאים כאלה אני לא מוכן לחתום, אם את רוצה תתפטרי!! ואני מעדיפה להיות מפוטרת. רציתי להתייעץ מה אני יכולה וצריכה לעשות במצב הזה? האם מבחינה חוקית הוא יכול לבקש ממני לעשות חפיפה לבחורה החדשה בלי להודיע לי שאני מפוטרת? מה יקרה אם אסרב לעשות לה חפיפה? בתודה מראש, גלית

    • השאלה היא מה את רוצה?
      עו"ד רענן קריב | 16/06/2009 09:37

      את יכולה לאחוז בחוק, הקובע שהודעה מוקדמת היא בכתב. במקרה כזה, לא התפטרת ול פוטרת את ממשיכה לעבוד. את ממלאת את הוראות המעסיק (לרבות חפיפה, אם כך הוא דורש), ומבהירה שאת עובדת אצלו עד שיפטר אותך על פי החוק, כלומר - בהודעה בכתב. את לא מוסרת הודעת התפטרות לא בכתב ולא בעל פה. אם יש משימות שאת אינך יכולה למלא - אמרי שאת אינך יכולה למלא. בעיקר אם הן חורגות מתפקידך עד היום. כי שינוי של חוזה העבודה יכול להיעשות רק בהסכמה (יש לך חוזה עבודה, גם אם הוא רק בעל פה או בהתנהגות.

      • אני בעיקר לא רוצה להיות תלויה באוויר.
        גלית | 16/06/2009 09:46

        אני לא יודעת מתי בדיוק אני מסיימת לעבוד, כי יכול להיות שהחפיפה לא תהייה לשביעות רצונו ולכן הוא ישאיר אותי שם. כל עוד אני לא יודעת על מועד סיום עבודתי לא אוכל לחפש עבודה ולהודיע על מועד התחלת העבודה החדשה. האם הבקשה לקיים חפיפה בנוסף לעבודה השותפת היא כשלעצמה חריגה מתנאי העבודה?

        • ייתכן
          עו"ד רענן קריב | 16/06/2009 09:55

          קודם כל, הודעת פיטורים והודעת התפטרות שתיהן חיבות להיות ברורות, מפורשות, עםמועד סיום עבודה ידוע. לפי תיאורך - לא פוטרת ולא התפטרת. לכן המלצתי שלא תתפטרי. מצד אחד, דרישה לחפיפה מצד המעסיק היא דרישה סבירה ולגיטימית, ועלייך למלא אותה. מצד שני, במצב שבו לא מסרת ולא קיבלת הודעה על סיום עבודתך, דרישה כס יוצרת אוירה לא נוחה במקום העבודה. נראה לי שרצי להבהיר למעסיק שלא התפטרת ולא פוטרת, ולכן את לא רואה מקום לביצוע חפיפה. ייתכן שזה יזיז אותו קצת.