תשובה

  • ריאיון עבודה ופוליגרף
    אלון | 11/06/2009 16:13

    שלום, מעוניין לשאול האם זה חוקי בריאיון עבודה, לבדוק את אמיתות התשובות מהשאלות שעולות מהריאיון בפוליגרף קולי?- ללא ידיעתך וללא הסכמתך. פוליגרף קולי זה בעצם תוכנה שיודעת לזהות כביכול אמת או שקר באמצעות קול, על ידי מיקרופון שמושתל בקרבת המרואיין. אודה לך על התשובה, אלון

    • תשובה
      שיר ורד | 11/06/2009 19:59

      אין לכך התיחסות בחוק ולמיטב ידיעתי גם לא בפסיקה. היה ועובד לא יתקבל לעבודה בגלל ששיקר רק בשאלות בנושאים בהם יש איסור אפליה (כמו מין, גזע, מצב משפחתי וכדומה) ויתבע את המעסיק על אפליה אסורה, אם המעסיק יטען שדחה אותו בגלל ששיקר בשאלות אלו ולא יצליח להוכיח ששיקר גם בשאלות אחרות כמו ניסיונו המקצועי , יש סיכוי רב שהעובד יזכה בתביעה. אם העובד ישקר בשאלות עניניות (ניסיון מקצועי, תכונות כמו יושר, מנהיגות , חריצות וכו) לא נראה שיש עילה לתבוע את המעסיק.

    • פוליגרף- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 13/06/2009 12:37

      נראה לי כי העניין עולה בכדי פגיעה בפרטיות ובאם ייבחן ע"י ביה"ד ביה"ד לא יאשר זאת.