תגובה

  • פיצויי פיטורין
    אנונימי | 11/06/2009 15:04

    שלום רב לפני כחודש פוטרתי מעבודתי לאחר כשנה וחצי, כשקיבלתי את הפיצויים גיליתי שקיבלתי רק כ-60-70% ממה שציפיתי לקבל. כששוחחתי עם המעסיק התברר לי כי השכר שלי היה מורכב מ-75% שכר בסיס ועוד 25% שעות נוספות שהתווספו באופן אוטומטי בכל חודש ללא קשר לכמות השעות שעבדתי, כשחתמתי על החוזה שאלתי בעל פה מה המשמעות של החלוקה הזו ונאמר לי שזה לא משפיע עליי כלל, אלא רק לצרכי החברה (עכשיו אני מבין את צרכי החברה). ברצוני לדעת האם יש משהו שאני יכול לעשות על מנת לקבל את שמגיע לי? בנוסף לכך, הפיצויים מחושבים החל מיומי הראשון בעבודה, ובחודשים הראשונים השכר היה נמוך בצורה משמעותית, עד כמה שאני זוכר החישוב אמור להתבסס על החודשים האחרונים. תודה רבה

    • תגובה
      שיר ורד | 12/06/2009 14:33

       לגבי הכללת רכיב השעות הנוספות  בפצויים, יש לבדוק את ניסוח הסעיף בחוזה, איך הוא מופי בתלושי השכר והאם עבדת שעות נוספות (גם אם לעיתים נדירות).לגבי שינויים בגובה השכר, צריך להבין מה היו הגורמים לשינויים בגובה השכר כדי לדעת איך הם משפיעים על חישוב הפצויים.