תשובה

  • פיצויים בשל מעבר לחו"ל ומה החישוב הנכון
    לי | 11/06/2009 12:34

    שלום, אני עובדת כבר 11 שנה באותו מקום ונאלצת לעזוב בשל מעבר לחו"ל. המעביד שלי מפריש כספים לפיצויים לקופה בחב' השקעות (שאני בחרתי). הקופה הפסידה הרבה כספים בשנה האחרונה. רציתי לדעת : 1. האם חובה עליו לשלם לי פיצויים. 2. האם המעביד חייב לשלם לי פיצויים לפי המגיע ע"פ החוק או רק מה שנשאר בקופה.

    • תשובה
      שיר ורד | 12/06/2009 14:38

      1. אם המעבר הוא בגדלל שבעלך מועבר לעבוד מטעם המדינה או המוסדות הציוניים בחו"ל חלה על המעסיק חובה לשלם לך פצויים, אחרת לא.2. אם חתמתם על סעיף 14 לחוק פצויי פיטורים או שהסעיף הופעל מכח הסכם קיבוצי, המעביד לא צריך להשלים, אחרת עליו להשלים לפי חוק.