להגיב מייד!

  • דחוף - אילוץ להתפטרות??? מבקשת תשובתכם בהקדם! תודה
    אלמונית | 10/06/2009 10:45

    ביום שני הגעתי למשרד בו אני עובדת חולה כי ידעתי שעובדת אחת חולה, שניה בהריון ומגיעה כשמתחשק לה והמנהלת בפגישה ולא תהיה במשרד. כשהגעתי למשרד התברר שהפגישה של המנהלת כנראה בוטלה ושההריונית כן הגיעה, לקראת אמצע היום היה לי ויכוח עם המנהלת בנוגע לעבודה ואז אמרתי לה אני לא מרגישה טוב אני הולכת הביתה, במהלך הויכוח חזרתי על המשפט 3 פעמים. אחה"צ היה לי תור לרופאת משפחה וקיבלתי 5 ימי מחלה. למחרת בבוקר - יום שלישי, דיברתי עם העובדת שיום קודם היתה חולה היא אמרה שהיא הולכת למשרד אז ביקשתי ממנה שתעדכן את בעל הבית שאני בחופשת מחלה ושניסיתי להשיג אותו ערב קודם אבל הוא לא היה זמין גם שלחתי לה תזכורת ב- SMS. המנהלת הגיעה למשרד באותו יום (שלישי) ושאלה את העובדת אם היא יודעת מה קורה איתי והיא אמרה לה שהודעתי שאני בחופשת מחלה. ואז העובדת עדכנה אותי ששמו לי מעטפה על השולחן. בסביבות השעה 15:30 משבעל הבית לא חזר אליי התקשרתי אליו ואמרתי לו שאני מתפלאה שהוא לא התקשר אליי לבדוק מה קורה איתי. מסתבר שהמנהלת לא אמרה לו שאמרתי שאני לא מרגישה טוב אלא רק שהלכתי באמצע העבודה בגלל ויכוח. סיפרתי לו את כל מה שהיה והוא אמר לי שהוא חשב שאני עזבתי לאור מה שהמנהלת החליטה לספר לו בגרסתה. אמרתי לו שלא הודעתי לאף אחד שאני עוזבת אז מי בדיוק מחליט בשבילי? ואז הוא אמר לי תשארי לנוח בבית מחר (רביעי) ושבבוקר הוא יגיע למשרד וידבר איתי. (לידיעה:אני עובדת במקום 4 שנים. ). באותו ערב העובדת הביאה לי את המכתב הביתה ומה שהיה כתוב בו: לאחר שהיה לך זמן ל"התקרר" ומשלא חזרת לעבודה אנו רואים בזאת שהודעת על סיום עבודתך.נכון לעכשיו הבוס שלי עדיין לא התקשר אליי. מה אני אמורה לעשות במצב כזה? כי אני יכולה לחזור אחרי החופש מחלה והם יכולים להגיד לי שהתפטרתי אבל אני לא התפטרתי! אמרתי לבוס שלי שיש לי חופש מחלה! עזרו לי בבקשה שלא ינצלו את תמימותי.

    • להגיב מייד!
      עו"ד רענן קריב | 10/06/2009 10:50

      אם יש לך דרך לשלוח הודעה בכתב _פקס, מייל, מכתב רשום), הודיעי מייד שלא התפטרת, שאת החופשת מחלה מאושרת ויש בידך אישור מחלה, ושתחזרי לעבודה כרגיל עם תום חופשת המחלה. במקביל צרי קשר טלוי עם מי שחתום על המכתב והודיע שוב שלא התפטרת, שאת בחופשת מחלה, שיש לך אישור רפואי ושתחזרי לעבודה כשתסתיים חופשת המחלה. הם עדיין יוכלו לפטר אותך, אבל בדרך הקבועה בדין (שימוע) ועם פיצויים.