אי אפשר השיב

  • חובת מכרז לתפקידים פנימיים
    אלכס | 08/06/2009 22:56

    שלום רב, אשמח להבהרה של המצב הבא. לפני כשנתיים עברתי לעבוד במחלקה מסויימת. לאחר זמן קצר, עובד אחר מאותה מחלקה מונה לנהל אותה. די מהר התברר שהיכולות שלי עולות בהרבה מאוד על שלו. לאחר כשנה הבחור החליט שהוא עוזב את החברה הנוכחית אך התברר שאף אחד בחוץ לא ממש מעוניין בו, אז מסיבות לא ממש ברורות החליט המעסיק לפרק את המחלקה ל-2, כאשר את המחלקה הבכירה יותר נשאר לנהל הבחור הנ"ל ואני הופקדי על המחלקה ה"תחתונה" יותר. יש לציין כי נראה שיקוליי ההקמה אינם מקצועיים וחלוקת העבודה ביניהן היא לכל הפחות מה אותו בחור רוצה לעשות ומה לא. במהלך השנה האחורנה אותו בחור שיבש באופן מודע את העבודה שלי. יש לי הוכחות מוצקות (!) שמוכיחות זאת. הדבר פגע גם בעבודה השוטפת שלי ושל הצוות שלי וגם בלקוחות החברה. למרות הצגת כל ההוכחות למעסיק, לא ננקטה נגד הבחור שום פעולה משמעותית. לפני כשבוע המעסיק העביר את הבחור באורח פלא אל מחלקת ההנדסה בחברה. קישורי הבחור אינם תואמים כלל את התפקיד, לא ברקע ולא בעבודה. הדבר נעשה ב"שחור" ללא שום מרכז. לא נעשה שום ניסיון לברר את המועמד המתאים ביותר. יש לציין שלגבי כל משרה אחרת דואגת החברה להוציא מכרז הן לעבודים והן החוצה ! האם פעולת המעסיק חוקית ? האם קיימת עילת תביעה נגד המעסיק על אפליה בקידום ? תודה רבה וערב טוב.

    • אי אפשר השיב
      עו"ד רענן קריב | 09/06/2009 08:44

      לא ניתן להשיב על שאלתך בלא להבין באיזה מקום עבודה מדובר. פרטי? ציבורי? מה חל עליו? הסכם קיבוצי? תקשי"ר? נוהלים כלשהם? אם מדובר במעסיק פרטי הפועל על פי החוק ומעסיק עובדיםבחוזים אישיים, אין עילה לתביעה. אין חובת מכרז בגופם פרטיים.

      • חובת מכרז לתפקידים פנימיים
        אלכס | 09/06/2009 10:08

        קודם כל תודה רבה. שנית, המקום הוא פרטי (החברה נסחרת בבוסרה אם זה רלוונטי) המעסיק עובדים בחוזים אישיים. המקום ממנו הבנתי כי העסק לא מתנהל לפי חוק הוא המאמר הזה - http://www.hamishpat.com/Courses/99319/319-article5-shlomit-yanisky-ravid.doc האם לא כך הדבר ? אני מודה על תשובתך

        • עירוב מין בשאינו מינו
          עו"ד רענן קריב | 09/06/2009 16:32

          עשית סלט. המאמר ששלחת מתייחס לחברה שיש בה הסכם קיבוצי. קרא שוב, אי אפשר להבין מהמאמר שיש חובה לקיים מכרז בכל מקום עבודה, ודאי מקום עבודה כמו שלך. אם נערך מכרז, חלים עליו כללים, אבל זה במקום שבו חובה לקיים מכרז, בין מכוח חוק ובין מכוח הסכם.