ותק- דיני עבודה

  • התעקשות כ"א
    עובד ללא פרוטקציה | 21/05/2009 21:07

    שלום רב. הנני עובד בחברה ציבורית גדולה קרוב ל-5 שנים. התחלתי לעבוד בתור עובד בהסכם מיוחד. אחרי שנה וחצי קיבלתי מכתב פיטורים , אך בסופו של דבר לא פיטרו אותי אלא העבירו ליחידה אחרת למרות שנשארתי לעבוד באותה יחידה. לפני שנה העבירו אותי למעמד של חודשי בניסיון (שנתיים לפני קבלת קביעות), אך דרשו העתקת מקום מגוריי לאזור יותר קרוב לעבודה (בסביבה של 30 ק"מ) - רכשתי דירה. הומלץ לי קידום ע"י ועד ומנהל יחידה וממונה ישיר אך כוח אדם מסרב לבצע ולהעניק קביעות, עקב כך שעוד לא הסתיימה תקופת ניסיון של שנתיים, אך בפועל הנני עובד באותה יחידה כמאט 5 שנים ומתכוון להעתיק מקום מגוריי רק בגלל סיבה הזה. האם יש פה סטייה מהחוקים? מה עלי לעשות אם בכלל בעוד שנה לא אקבל קביעות, אך אמצא את עצמי מפוטר? רוצא לציין שאין לי פרוטקציה.

    • ותק- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 22/05/2009 06:52

      באם מדובר באותו מעסיק אזהותק היה צריך להמשיך לך ואם לא המשיכו לך את הותק היה עליהם לשלם לך פיצוי פיטורים. דרוש או שיקבעו את הותק במועד התחלת עבודתך זה גם חשוב לעניין זכויותיך או שישלמו לך פיצויים על המעבר בין המקומות.

      • התעקשות כ"א
        עובד ללא פרוטקציה | 22/05/2009 16:28

        מבחינת ותק הכל בסדר. שאלה העיקרית אם לא הסברתי ברור האם קיימת פה פגיעה בעובד (בי) או\ו עוד עבירה נוספת.