חוזה עבודה- דיני עבודה

  • שאלות דחופות לגבי חוזה עבודה
    אורית | 18/05/2009 01:21

    בן-זוגי מעוניין להתחיל לעבוד בעבודה בה השכר הוא שכר מינימום ויש התחייבות לשנת עבודה מלאה שאם במהלכה יעזוב את העבודה ישלם קנס של 3000 ש"ח. לטעמי הדבר תמוה שכן חברי אכן יעבור קורס בחברה אך לא מדובר בקורס שיתן לו תמורה בדמות הכשרה מקצועית כלשהיא, אלא הכשרה בנושא שירות ומערכות המחשב הספציפיות באותה חברה. התחלתי לאחרונה ללמוד משפטים והדבר די מוזר לי. לא הצלחתי למצוא פסיקה בנושא אבל האם החוזה הזה לא פוגע בחופש העיסוק? לטעמי המעסיק מנצל פה מצב שמדובר בסטודנט שנוכח מערכת השעות העמוסה שלו אין לו יותר מדי אופציות אחרות. שכר המינימום הינו חוק מגן מינימאלי האם יכול מעסיק "לכבול" אדם לשכר המינימום ולפגוע ברף המינימאלי שהכתיב המחוקק, שכן בחוזה זה מעבר לכך שמחויב אדם לשכר מינימום במשך שנה שלמה הרי שבמידה ובשל לחץ הלימודים ייאלץ חברי להתפטר מהעבודה ולשלם הקנס הוא ישלם קנס עצום ביחס לשכרו ויווצר מצב בו בתקופת עבודתו, בקיזוז הקנס, בכלל לא יקבל את שכר המינימום בעבודה זאת. בנוסף על פי החוזה במידה ויעזוב חברי העבודה יצטרך לתת הודעה של שבועיים מראש האין הדבר מנוגד לחוק פיטורין והתפטרות?? האם ס' כזה יכובד? אינני מבינה מדוע חברי מסכים לתנאים אלה אך בשל המערכת הוא מתעקש, רציתי לכל הפחות לדעת שמדובר בתנאים חוקיים.

    • חוזה עבודה- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 18/05/2009 20:14

      אם בן זוגך יעבור תקופת הכשרה על חשבון החברה הדרישה היא דרישה מקובלת בתנאי שהיא סבירה ביחס להשקעה של ההכשרה- זה לא משנה שההכשרה היא ספציפית לעבודה בלבד. יש פסיקה רחבה בנושא. הודעה מוקדמת של שבועיים היא בסדר אם גם המעסיק מחוייב לאותו דבר. סעיף כזה יוכללהיאכף אם המעסיק התחייב לתת הודעה מוקדמת דומה. אבל, אם חברך יפוטר והוא יהיה זכאי לתקופה ארוכה יותר, הוא יהיהזכאי לקבל אותה.