חישוב פיצויי פיטורים

  • חישוב פיצויי פיטורין לפי תקופות
    יעל | 17/05/2009 18:31

    [מדובר בשאלה ששאלתי קודם ושישרשתי את שאלת ההמשך, אך לא קיבלתי תשובה, אז אני שואלת שוב] הבנתי מכם כי גם אם תצורת המשכורת השתנתה (מעבר משכר שעתי לחודשי, או ההפך), אין זה משנה לחישוב פיצויי פיטורין כל זמן שמדובר באותו היקף משרה, כך שאם עבדתי 5 שנים בשכר שעתי מסוים במשרה מלאה (200 שעות בממוצע לחודש בשנה האחרונה), ובחצי השנה האחרונה עבדתי 200 שעות עם שכר חודשי גלובלי (נמוך ממה שקיבלתי כשעבדתי שעתי), יחושבו הפיצויים על 5.5 שנים לפי השכר הגלובלי. וכעת שאלת ההמשך (אני מכניסה מספרים כדי שתוכלו להראות לי את החישוב): במידה ועבדתי 5 שנים בשכר שעתי של 100 ש"ח לשעה, ממוצע שעות שנתי של שנה אחרונה הינו 200 שעות לחודש חודשיים עבדתי בשכר שעתי נמוך במיוחד בשל הרעה חד צדדי, תעריף של 90 ש"ח לשעה, 185 שעות בממוצע בחודש לאחר הסכם עם המעביד להסכמה לעבודה בתנאי העסקה שונים עד סוף השנה (הסכם זמני), 7 חודשים עבדתי בשכר גלובלי של 18500 ש"ח (200 שעות לחודש בממוצע) ולאחר מכן, בסיום תוקף החוזה הזמני עבדתי עוד 3 חודשים בתעריף המקורי של 100 ש"ח לשעה, ממוצע שעות לחודש 210 ואז אפוטר כיצד יבוצע חישוב הפיצויים על 6 השנים הללו? במידה ורק השכר האחרון קובע - כיצד יחושבו שעות עבודה לשנה האחרונה ע"מ לקבוע שכר חודשי ממוצע לעובד שעות? תודה

    • חישוב פיצויי פיטורים
      עו"ד בן נתן שי | 17/05/2009 21:41

      החישוב ייערך על פי השכר הממוצע בשניים עשר החודשים האחרונים לעבודתך ואולם קיימת האפשרות (נתוני השאלה לא ברורים) כי פיצויי הפיטורים יחושבו רק על 186 שעות (שכן שעות נוספות אינן נחשבות בחישוב השכר הקבוע לפיצויי פיטורים) ועל כן בכל מקרה פיצויי הפיטורים יהיו נמוכים משכרך הממוצע.

      • חישוב פיצויי פיטורין לפי תקופות
        יעל | 18/05/2009 11:23

        שלום, 1.מה לא היה ברור? אשמח להבהיר. 2.האם קביעתך מוחלטת וסופית או שניתן לדון עליה? הרי השכר האחרון הוא הקובע, לפי חוק, מדוע שערך הפיצויים יחושב לפי תעריף נמוך יותר - במקרה הזה התעריף הגלובלי? הרי אם הייתי מקבלת העלאה גלובלית הפיצויים כולם היו מחושבים לפי התעריף האחרון... 3.לא קיבלתי מעולם שעות נוספות באופן שחושבו כשעות נוספות (כלומר עם 125% 150% וכו'), אלא פשוט קיבלתי את אותו תעריף פר שעה. ביעוץ מול עורך דין שהיה לי וכן גם ביעוץ מול משרד הרווחה נאמר לי במפורש שהחישוב לעובד שעות הוא לפי ממוצע השעות השנתי, ללא כל הגבלה תודה,