לא יכולה לסבול יותר- דיני עבודה

  • לא יכולה לסבול יותר
    מיכל | 17/05/2009 16:26

    אני עובדת במקום עבודה שבו אני מופלת לרעה בשכר ונמאס לי, ניסיתי לדבר עם המעביד אבל הוא משקר לי ואומר שאני משתכרת כמוכולם , ראיתי תלושים והוא משקר, א.אני יכולה לחייב אותו להציג לי הוכחות שאני לא מופלת לרעה בשכר?(אוליי להראות לי תלושים של עובדים אחרים) ב.התיאשתי מלהלחם במעביד אני עוברת דירה לטבריה כדי לקבל את הפיצויים שלי 0אני גרה בדרום) מה התהליך שאני צריכה לעבור מה אני צריכה לעשות כדי לעבור לטבריה ולקבל את הפיצויים שלי,אני יודעת שאני צריכה לגור בטבריה 6 חודשים ואין לי בעיה עם זה אני מרגישה שאם לא אעזוב את העבודה אני אקבל התקפת לב , מהחוסר צדק היום יומי שאני רואה יום יום

    • לא יכולה לסבול יותר- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 17/05/2009 21:44

      המעסיק אינו מחוייב להראות לך את תלושי השכר של עובדים אחרים. גם כך אין המעסיק חייב לשנות את שכרך אלא על פי רצונו (בהנחה שאין הרואה אחרת החלה על הצדדים מכוח הסכמים קיבוציים או צווי הרחבה). לגבי המעבר לטבריה- אכן, רק לאחר 6 חודשים תהיי זכאית לפיצתויי פיטורים. עלייך להודיע למעביד (לא לשכוח הודעה מוקדמת) על עזיבתך לעיר פיתוח (וטבריה נחשבת לעיר פיתוח), לשנות את הכתובת בתעודת הזהות ולאחר 6 חודשים תהיי זכאית לפיצויי פיטורים.

      • תודה על התשובה המהירה
        מיכל | 18/05/2009 12:44

        אני גרה בבאר שבע האם זה אזור פיתוח ? אם אני עוברת מבאר שבע לטבריה אני זכאית לפיצויים. האם אני חייבת להסביר למה אני עוברת לטבריה ,או שאני רק צריכה לתת למעביד הודעה מראש? שאלה אחרונה האם אחרי חצי שנה אני יכולה לחזור לבאר שבע ולקבל את הפיצויים?

        • הוספתי את הנתונים החסרים רוצה התיחסות  לת
          מיכל | 18/05/2009 16:11

    • הערה חשובה
      שיר ורד | 18/05/2009 00:59

      לא ציינת היכן את גרה כעת, אם את כבר גרה בישוב פיתוח המעבר לטבריה לא יזכה אותך בפצויי פיטורים.לעומת זאת מעבר מישוב לא חקלאי לישוב חקלאי או מעב רלהתנחלות מוכרת יזכה אות בפצויים.