הרעת תנאים- דיני עבודה

  • הרעת תנאים
    גילי | 17/05/2009 13:27

    חברה עבדה 11 שנים כמטפלת וכעת הרעו את תנאיה באי תשלום דמי מחלה. היא תישלח מכתה עם כוונה להתפטר אם לא תוסר ההרעה לאלתר וכבר תציין כי מבקשת הפרשים של משכורות מינימום שעד כה לא שולמו לה במלואם ודמי הבראה. השאלה: האם תוכל לקבל עבור כל 11 השנים את ההפרשים לשכר מינימום, דמי הבראה, וצבירת ימי מחלה (עד 90 יום נדמה לי)? והאם היא תהיה זכאית גם לדמי ההבראה היחסיים בגין שנה זו? האפ פיצויי הפיטורין יהיו על בסיס המשכורת האחרונה או על בסיס שכר המינימום ע"פ חוק-כ- 3,800 ש"ח תודה רבה

    • הרעת תנאים- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 17/05/2009 21:51

      הבראה ניתן לתבוע רק שנתיים אחרונות, שעות עבודה, חגים נסיעות וכו' עד 7 שנים אחרונות וחופשה 3 שנות עבודה אחרונות. חברתך תוכל לקבל דמי הבראה יחסיים לשנת העבודה הנוכחית. בהנחה שהחברה עבדה משרה מלאה היא תהיה זכאית לקבל פיצויי פיטורים בסכום לשנה שאינו נופל משכר המינימום החודשי.