תשובה

  • הרעת תנאים
    מיכאלה | 17/05/2009 12:14

    לפני שבוע הודיע לי הבוס כי הוא מתכוון לקצץ משכרי 15%, לאחר משא ומתן של מספר ימים בו התעקשתי על 20% קיצוץ ויום חופשי בתמורה, הוא הסכים. השאלה שלי היא כזו: האם לאחר שהבעתי הסכמה בע"פ, מבלי שנחתם מסמך כלשהו המבטא את הסכמתי בכתב להרעת התנאים, אני יכולה לחזור בי? בנוסף ומעט מחוץ לנושא, מצב החברה בה אני עובדת נמצא בירידה מזה חצי שנה-8 חודשים. במשך הזמן הזה המשכורת לא משולמת לי בזמן, בכל חודש זה קורה ביום אחר, בתאריך אחר, בממוצע בין ה15 לחודש ל20 לחודש ואף התרחשה תקרית בה ניתנה לי המשכורת ב19 לחודש, הצ'ק חזר ובסופו של דבר קיבלתי את המשכורת רק ב5 לחודש שאחרי. הנטיה שלי אומרת לעזוב את המקום, אך מצד שני אני מודעת למצב השוק. האם למרות כל זה אקבל פיצויים? (אני עובדת מספר שנים במקום.) אם איני מסכימה להרעת התנאים, כיצד עליי לפעול בכדי שאקבל מכתב פיטורין מסודר ואת כל מה שמגיע לי? תודה מראש, מיכאלה.

    • תשובה
      שיר ורד | 17/05/2009 13:21

      אם היתה הסכמה בעל פה , חזרה ממנה צריכה להיות בהסכמת שני הצדדים. סיכום בכתב הוא חשוב למקרה שיהיו בהמשך חילוקי דעות לגבי מהות הסיכום. ניתן להגיש תביעה לפצויי הלנה בגין כל החודשים בהם הולן שכרך.

      • אני לא מבינה
        מיכאלה | 17/05/2009 14:18

        אם לאחר שהסכמתי להרעת התנאים, איני יכולה לחזור בי מהסכמתי לכך?

        • תעשי קצת קונצים לבוס, הוא יפטר אותך מרצונו  לת
          הכי קל | 17/05/2009 17:42

        • חזרה
          שיר ורד | 18/05/2009 01:01

          כל ישנוי בתנאי העבודה צריך להעשות בהסכמת הצדדים.ברגע שהסכמת להרעת התנאים היתה הסכמה של שני הצדדים.אם את רוצה לחזור בך, את צריכה לקבל את הסכמת המעסיק.

    • הסכמה לקיזוז בשכר- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 17/05/2009 21:59

      ראשית יש לברר שהקיזוז בשכר אינו מוריד אותך מתחת לשכר המינימום שאז גם הסכמתך אינה תופסת. הסכמה בע"פ כמוה כהסכמה בכתב ולכן אם הסכמת תוכלי לחזור בך רק עם הסכמת המעסיק. לגבי הלנת שכרך- התיאור שלך מתאים לתיאור הלנת שכר קבועה המאפשרת לך להתפטר בדין מפוטרת. במקרה כזה תהיי זכאית לפיצויי פיטורים. הודיעי למעסיק כי את דורשת את תשלום כל ימי ההלנה ואם לא יחדל מלהלין את שכרך כל חודש תוכלי להתפטר ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים. במקרה כזה לא תקבלי, כמובן, מכתב פיטורים ואולם זכויותייך יהיו כשל מפוטר.