דיני עבודה - התפטרות עקב הרעת תנאים

  • התפטרות בדין מפוטר
    ליאת | 13/05/2009 16:59

    שלום לחברי הפורום המלומדים:) החברה בה אני מועסקת החליטו לקצץ 8% משכר העובדים באופן רוחבי. אני עובדת בחברה מעל ל5 שנים (לאחרונה בכחצי משרה)לאחר שיחת שימוע הודעתי שאיני יכולה לספוג קיצוץ זה והם לא הסכימו להסיר את הגזרה מעליי. האם כעת עליי להגיש מכתב התפטרות או שמא זה צריך להגיע מצידם? מה חשוב להדגיש במכתב זה? האם בכלל זה נחשב התפטרות בדין מפוטר?! תודה על תשובתכם.

    • דיני עבודה - התפטרות עקב הרעת תנאים
      עו"ד רענן קריב | 13/05/2009 17:11

      לפני הגשת מכתב התפטרות עלייך להודיע בכתב שאת מתנגדת לשינוי, ושאם הוא יבוצע תתפטרי בזכאות לפיצויי פיטורים. תני פרק זמן לקבלת הודעה על ביטול ההרעה, ואם המעסיק יעמוד על דעתו תהיי זכאית להתפטר בזכאות לפיצויי פיטורים.

      • בהמשך...
        ליאת | 13/05/2009 17:17

        ראשית, תודה רבה על התגובה המהירה! מייד לאחר שיחת השימוע הוצאתי מייל למנהלים שאני לא מוכנה לקבל את ההרעה בתנאים בחודש אפריל ועד בכלל, אך לא הזכרתי את העניין של התפטרות. אכן את המשכורת של אפריל קיבלתי בשלמותה ונקראתי היום לשיחת בירור בה הצגתי את עמדתי והחברה את עמדה אך אף אחד לא נסוג מעמדתו והשיחה הסתיימה בכך שהודעתי שאני לא מקבלת את ההרעה. 1.האם עליי מחר בבוקר להוציא מכתב התפטרות או לחכות שוב? 2. האם עליי לציין במכתב שזוהי התפטרות בגין הרעת התנאים? 3. האם ישנם דברים נוספים שעליי לשים לב אליהם כאשר אני נוציאה את המכתב? 4. האם לאחר התפטרות כזו אני אמורה לקבל מהם מכתב פיטורים? האם אני אוכל לקבל דמי אבטלה? שוב תודה רבה!

        • תשובות
          עו"ד רענן קריב | 13/05/2009 17:38

          1. כן, בימים הקרובים. 2. כן, ושאת זכאית לפיצויי פיטורים. 3. לתת הודעה מוקדמת. 4. לא, נתת מכתב התפטרות. על דמי אבטלה שאלי בפורום ביטוח לאומי.

          • ושאלה אחרונה
            ליאת | 13/05/2009 17:42

            שוב, תודה רבה על היעוץ המהיר והמקצועי! שאלה נוספת ואחרונה לי האם הם גם חייבים לתת לי מכתב שחרור לקרן הפנסיה? האם ייתכן שהם יוכלו למנוע ממני אותה? תודה תודה!!

            • כן, חייבים.  לת
              עו"ד רענן קריב | 13/05/2009 18:25