חזרה מחופשת לידה

  • הורדת שכר ברוטו ע"י המעביד -
    שירי | 13/05/2009 11:02

    שלום, חזרתי מחופשת לידה בתחילת אפריל, לאחר סיכום מראש עם המעביד בע"פ על שינוי שעות המשרה ממשרה מלאה (9 שעות ליום) למשרה של 7 שעות ליום מבלי לפגוע בשכרי. בפועל המעביד כן פגע בשכרי, והוריד לי את משכורת הברוטו ב-12.5% . 1-האם החוק עדיין מאפשר לי להתפטר ולקבל פיצויים עקב טיפול בתינוק (למרות שחזרתי לעבודה)? 2- האם הקטנת שעות הברוטו ע"י הבוס נחשב להרעת תנאים במקרה זה (שכן הוא היה אמור לרשום לי "שעות במינוס", ולא לפגוע בשכר הברוטו? בתודה מראש,

    • חזרה מחופשת לידה
      עו"ד רענן קריב | 13/05/2009 16:46

      1. כן, עד 9 חודשים מהלידה. 2. הפחתת השעות לא, כי זה סוכם. הפחתת השכר כן, כי זה לא מה שסוכם. אבל אין צורך בנושא של הרעת תנאים לצורך קבלת פיצויי פיטורים.

      • תודה, ועוד שאלה קטנה
        שירי | 13/05/2009 16:59

        תוכל רק לפרט מה עליי לעשות (מהי הפרוצדורה) כדי להשתמש באופצייה של קבלת פיצויים עקב הישארות עם התינוק בבית? האם זה דורש מכתב מרופא? כמה זמן אח"כ אסור לי לעבוד בעבודה חדשה?

        • דיני עבודה - התפטרות לצורך טיפול בילד
          עו"ד רענן קריב | 13/05/2009 17:16

          יש לכתבו מכתב ובו להודיע שאת מתפט לצורך טיפול בילד. זהו איננו ענין רפואי ולא צריך אישור מרופא. מותר לך לעבוד בעבודה אחרת ובלבד שהעבודה החדשה מקלה עלייך את הטיפול בתינוק: שעות עבודה פחותות, מיקום קרוב יותר הביתה, אופציה לעבודה מהבית וכד'.

          • כיצד מחושבים פיצויי הפיטורין במקרה כזה?
            שירי | 15/05/2009 09:33

            רציתי לדעת בהתחשב בכך שמשכורת הברוטו שלי נפגעה בחודש האחרון, אזי האם ייפגעו גם הפיצויים שלי, שהם הרי נגזרת של משכורות אחרונות? כיצד מחושבים פיצויים?

            • דמי אבטלה במקרה של התפטרות לצורך שמירת תינוק
              שירי | 15/05/2009 09:47

              כמו כן, האם אוכל לקבל דמי אבטלה במקרה של התפטרות לצורך טיפול בילד?