הכל לא חוקי

  • אני מבולבלת...
    אור | 13/05/2009 09:38

    שלום. ילדתי בשעה טובה, בתום חופשת הלידה, כמה ימים ספורים לפני קיבלתי מכתב פיטורין בדואר. במכתב נאמר שישולמו לי 60 ימים +הודעה מוקדמת, אבל בפועל לא שולמו כל ה60 ימים וגם לא 30 ימים של ההודעה המוקדמת. עשיתי בדיקה וראיתי שמאותו רגע שנכנסתי להיון שונה הסטטוס שלי בתלושי המשכורת מחודשי לשעות, ולפי זה שילם לי מעבידי לפי שעות וזאת היתה תשובתו מדוע לא קיבלתי את מלוא הימים המגיעים עפ"י החוק, הוא טוען שהוא עובד לפי החוק והוא שילם לי כך כי במהלך ההריון לא עבדתי ימים שלמים, נעדרתי רבות בשל היותי לא מרגישה טוב ואפילו מאוחר יותר קיבלתי שמירת הריון. שאלתי האם זה חוקי לשנות את הסטטוס בתלושי המשכורת כי עבדתי פחות מהיותי חולה בעקבות ההריון, והאם מגיעים לי 60 ימים במלואם+30 יום הודעה מוקדמת.?? תודה רבה.

    • הכל לא חוקי
      עו"ד רענן קריב | 13/05/2009 14:03

      כל מה שעשה המעסיק לא חוקי. קודם כל - שינוי מעמדך עם כניסתך להריון. אחרי כן - חובתו להחזיר אותך לעבודה בפועל למשך 60 יום אחרי חופשת הלידה, ולא רק לשלם את תמורתם, יהא התחשיב אשר יהא. הוא פעל בניגוד לחוק ולך יש עילת תביעה נגדו. בית הדין מאד לא יאהב לשמוע שהפכת מעובדת חודשית לעובדת לפי שעות רק כי נכנסת להריון...