תשובה

  • שאלה
    יקותיאל | 06/05/2009 12:20

    הגשתי לבית הדין תביעה בגין אי תשלום שעות נוספות, ותשלום חסר בשכ"ע הבסיסי. המעביד הגיש כתב הגנה ובו הוא טוען שהשעות הנוספות היו על דעתי, והוא מבחינתו שילם לי כל המגיע לי. כמו כן טוען המעביד ש"שגרמתי לו נזקים" בעבודה וכו". המעביד לא צרף לכתב ההגנה מסמכים ואו ראיות אחרות. אני צרפתי לכתב התביעה מכתבים רבים שהעברתי למעביד בהם פרטתי את עומס העבודה שאני חווה ובקשתי עזרה . כל מכתבי ששלחתי לו נותרו ללא מענה לא בכתב ולא בע"פ. כמו כן בעקבות כתב ההגנה שלו קיבלתי מכמה מנהלים מקצועיים שעבדתי בחיי תחת ניהולם, חוות דעת (מצויינות, יש לומר) שאותם הכנתי ואקח עימי לדיון המשפטי, וזאת כנגד דבריו ש"אני לא עובדת מקצועית וגרמתי לו נזקים". שאלתי היא, אני תבעתי בגין אי תשלום והוא מספר לבית הדין סיפורים מרחיקי לכת , שאין בהם כלום לעניין עצמו, לתביעה עצמה. איך אני אמור להתכונן לדיון? איזה תחמושת הייתם מציעים לי ?????? תודה.

    • תשובה
      עו"ד רענן קריב | 06/05/2009 14:30

      העצה הכי טובה שאפשר לתת לך.

      • ????????
        יקותיאל | 06/05/2009 14:58

        תודה לך על תגובתך, אך האם עלי להבין מהצעתך לשכור שרותי עו"ד, שסיכויי לזכות בתביעה לא גבוהים ואין ממש בתביעתי לתשלום שעות נוספות שנסמכו על פרוט דוחות שעון נוכחות , שהגשתי עם התביעה,? האם דבריו של המעביד בכתב ההגנה שאין בהם שמץ של אחיזה במציאות ואינם נסמכים ע"י שום ראיה בפועל, עולים על השחור על גבי לבן שהצגתי אני? אודה לך על תשותך.

        • ממש לא!
          עו"ד רענן קריב | 06/05/2009 17:08

          מה שעלייך להבין מתשובתי הוא, שהפורום אינו מקום לקבלת הדרכה לגבי ניהול ספציפי של תיק משפטי, שלא רצוי לנהל לבד משפטים אלא באמצעות עורך דין היודע את מלאכתו, ושאם אין מקום לייצוג, יש מקום לייעוץ, אבל לא כזה המתבטא בשאלות ותשובות על גבי פורום שאינו המקום לכך

          • הבנתי
            יקותיאל | 06/05/2009 17:42

            עלי לציין שאם היתה לי אפשרות לממן התייעצות עם עורך דין לא הייתי מהסס לעשות זאת, ובנוסף אני סבור שהתביעתי מעוגנת בחוק הכי טריויאלי בדיני עבודה. תשלום שעות נוספות. אני רק מקווה שזה שאני נטול עו"ד, לא יפחית את קרני ואו חלילה יטה את הדין שלא לצדק ביום הדין.

            • לא לא
              עו"ד רענן קריב | 06/05/2009 17:52

              העדר עו"ד לא יטה את הדין נגדך. אבל זה עלול להכשיל אותך בניהול המשפט מצידלך, עקב חוסר יודע וחוסר מקצועיות (כל אחד יודע את מלאכתו). אתה זקוק לפחות להדרכה אם לא ליצוג.

              • תוגה לך
                יקותיאל | 06/05/2009 18:23

                אני מתנצל שאני גוזל מזמנך בשאלותי, אני תוהה האם בית הדין בקוראו את כתב תביעתי ואת הראיות שצורפו, ואת כתב ההגנה של הנתבע, זה מול זה, ויזהה את חוסר "המקצועיות" שלי לדבריך, ויזהה את צידקתי גם אם אני נטול כלים מקצועיים ונטול פלפל, זה לא אמור מעט להרגיע אותי שהצדק יעשה גם אם אני נטול ליווי של עו"ד? כמה תעלה לי התייעצות עו"ד? תודה וסליחה.

                • הופעה ללא ייצוג
                  עו"ד רענן קריב | 06/05/2009 18:33

                  בית הדין לא יפנה נגדך רק כי אין לך עו"ד. ואם מדובר בתביעה שסכומה אינו גבוה, ע אחת כמה וכמה. איננו מוסרים כאן עלויות ודרכי התקשות. אתה מוזמן לעשות שימוש באופציית הייעוץ האישי שבאתר.

                  • תודה אחשוב על זה
                    יקותיאל | 06/05/2009 18:43

                    אני אחשוב על זה, יש לי זמן לא מועט עד לדיון. תודה לך על שענית לי על שאלותיי.

                    • יש דרך נוספת
                      לוין | 10/05/2009 02:20

                      אתה יכול לפנות לשירות יעוץ לאזרח (שי"ל ) שם הם נותנים ייעוץ והדרכה איך לדבר ואולי גם יצוג חינם בבימ"ש לענייני עבודה וחוץ מזה יש דיון לפני המשפט עצמו ששם מנסים להגיע לפשרה בין המעביד לעובד על ידי מגשרים כדי למנוע עומס על השופטים - ככה זה בבית משפט לענייני עבודה.

                      • משהו שלא ידעתי קודם
                        יקותיאל | 11/05/2009 21:12

                        לא ידעתי על השרות יעוץ לאזרח, ובאמת פניתי אליהם, וכמו שהציע לי כאן לוין, מצאתי שיש אפשרות לפגישה עם עו"ד בעינייני עבודה, לייעוץ כללי. בהתחשב בעובדה שאני מעניין לשטוח את העניין שלי באופן כללי לפני בר סמכא ולקבל כיוון ועצה ובכלל תמונת מצב, הרי שזה עונה על צרכי. תודה לכל מי שיעץ לי כאן, אני מודה לכולם. יקותיאל.