מותר לנכות

  • קזוז הלואה נגד פיצויים
    לין | 06/05/2009 09:16

    קבלתי תביעה של עובדת אחרי לידה שהתפטרה אחרי לידה. אין בעיה ולא מתכחשת לתשלום פיצויים אבל מאחר ונתתי הלואה כאשר לא שילמה לילדה את שכ"ל בגן (אני בעלת גן) סוכם כי זו הלואה שתקוזז בגמ"ח. קיבלתי תביעה וזו מתכחדת להלואה. דרך אגב בתלוש השכר שילמתי למס הכנסה שוו בגין הטבה זו . אם אפשר יעוץ בנושא תודה

    • מותר לנכות
      עו"ד רענן קריב | 06/05/2009 14:21

      מותר לנכות מהשכר האחרון חוב שהעובד חייב למעסיק, והלוואה בתוך כך. אסור נכות חוב כזה מפיצויי הפיטורים.

      • לין
        קזוז הלואה | 06/05/2009 16:14

        לא ברורה תשובתך . השכר האחרון שולם בטרם היציאה לחופשת לידה . אין ממה לנכות נשאר לעשות גמר חשבון הבראה ופיצויים אז איך לנכות??? לא הודיעה שלא חוזרת אז יש חיובים למעסיק ואין זיכויים נשמע הגיוני אנא תשובה??? עיף 25ב לחוק הגנת השכר

        • החזר הלוואה
          עו"ד רענן קריב | 06/05/2009 17:06

          לא ציינת בשאלה שהשכר האחרון כבר שולם. לא ציינת שלא הודיעה שלא חוזרת. קצת קשה לתת תשובה בלי פרטים מהותיים. את יכולה להגיש נגדה תביעה להחזר ההלוואה.