הריון

  • שמי דנה ואני בחודש 6 להריון לאחרונה אני סובלת מהתנ
    דנה | 04/05/2009 11:56

    שמי דנה ואני בחודש 6 להריון לאחרונה אני סובלת מהתנכלויות בעבודה (חברה גדולה): 1. השמצות בקשר להעדריות הקשורות להריון. 2.איומי הבוס כי לכל הריון יש גם סוף. 3. SMS כגון את לא חושבת שזה מוגזם? כל היחס הזה גורם לי ללחץ קשה. מה אני יכולה לעשות?למי לפנות? מה החוק אומר? ב. המעביד רוצה לשנות לי את שעות העבודה מ10:00 עד 18:00 במקום 8:00 עד 16:00. והשינוי זה קשה לי פיזית כיוון שאני עייפה בערב. האם אני חייבת לקבל את ההחלטה?האם זה נחשב הרעה בתנאי עבודה? 4.עקב המצב הכלכלי המעביד רוצה לשנות לכולם את מבנה השכר פחות עמלות האם הם יכולים לכפות שינויי שכר מקיף החל ע כל העובדים גם עלי? או שאני חריגה כיוון שאני בהריון?

    • הריון
      שיר ורד | 04/05/2009 14:20

      רצוי להצטייד במכשיר הקלטה ולהקליט את כל ההתנכלויות הללו וכן לשמור את ה SMS ים הללו, יתכן שתוכלי להעזר בהם בעתיד אם תצטרכי להוכיח שפגעו בזכויותיך בגלל ההריון. בהעדר פרטים מדויקים לא ניתן לדעת האם כבר כעת יש לך עילת תביעה בגין הפרת חוק שויון הזדמנויות בעדוה או הוצאת לשון הרע. לגבי שינוי שעות העבודה, אין איסור על כך בחוק, כל עוד השכר לא נפגע. שינוי בשיטת תשלום השכר שעשוי לגרום להפחתה בשכרך , ניתן לבצע רק לאחר שהמעסיק יפנה למפקחת על עבודת נשים במשרד התמ" ויקבל אישור לביצוע השינוי. *הערת מערכת: קריאה נוספת אודות חוק איסור לשון הרע

      • בירור נוסף
        דנה | 04/05/2009 14:33

        תודהרבה, לגבי השינוי בשיטת תשלום השכר אני מדגישה כי השינוי נעשה לכל העובדים ולא רק לי כלומר שינוי מקיף בתחשיב של העמלות. האם לפני שינוי השכר שלי בפרט (בעקבות הרפורמה הכוללת בשכר עמיתי) חייב המעביד לקבל אישור מהמפקחת על עבודת נשים במשרד התמ"ת ?

        • כן. המעסיק חייב לקבל אישור מהממונה על חוק עבודת נשים  לת
          עו"ד בן נתן שי | 04/05/2009 22:24