דיני עבודה - פיטורי עובד עקב מצב רפואי

  • פיטורין
    אלטר אלמליח | 14/04/2009 14:45

    פוטרתי מעבודתי עקב המלצת רופא תעסוקתי עקב ירידה בשמיעה המעסיק מסרב למצוא לי מקום שקט במפעל ויש מקום שקט במפעל האים יש מקום לבטל את מכתב הפיטורין בבית דין במכתב הפיטורין לא מוזכר שפוטרתי על פי המלצת רופא תעסוקתי ולא מוזכר הירידה בשמיעה, אלא שאין תקנים עקב המצב במשק האים המעסיק חייב לשנות את תוכנו של מכתב הפיטורין תודה על הייעוץ אלטר

    • דיני עבודה - פיטורי עובד עקב מצב רפואי
      עו"ד רענן קריב | 14/04/2009 20:14

      מותר לפטר עובד שלא מסוגל לעבוד עקב מצבו הרפואי. לפי התיאור - זה מצבך. אינך יכול לקבוע מה יהיה ככתוב במכתב הפיטורים. מצב כלכלי וחוסר בתקנים הוא עילה לגיטימית לפיטורים.

      • פיטורין
        זאב אלמליח | 15/04/2009 21:28

        לעורך דין רענן קריב שלום רב תודה על הייעוץ נאמר לי במופרש שלא פוטרתי עקב המצב הכלכלי אלה עקב המצב הרפואי האים המעסיק מפחד לרשום במכתב הפיטורין שזה עקב פגיעה בעבודה שמא התבע את המעסיק דרך חברת הביטוח שלו מדוע לא נרשם שפוטרתי עקב הירידה בשמיעה

        • מותר ומותר
          עו"ד רענן קריב | 16/04/2009 12:39

          פיטורים עקב המצב הכלכלי הם מותרים. גם פיטורים עקב מצב רפואי שאינו מאפשר לעבוד הם מותרים. ואם נפגעת בעבודה, מה שנכתב במכתב הפיטורים לא ימנע ממך להגיש נגדו תביעת נזיקין.