דיני עבודה - פיטורים

  • זכויות עובד לאחר פיטורין
    טל | 14/04/2009 08:50

    שלום רב ומועדים לשמחה, פוטרתי לאחר שנתיים העסקה. בידי מכתב פיטורין מיידי ללא התראה מוקדמת. ביום הפיטורין מעסיקי גרם לי להבין כי אם אני רוצה לסיים את יחסי העבודה "בטוב" לדבריו, עליי להישאר במשרד.עבדתי חמישה ימים נוספים ועזרתי בהכשרת מחליפתי, תוך איום יומיומי באי קבלת מכתב המלצה וסנקציות כספיות באם אפסיק להגיע.לאחר מכן הפסקתי להגיע לעבודה וכתבתי למעסיקי כי חובותיי לחברתו הסתיימו. שבועיים לאחר תאריך הפיטורין ושבוע לאחר שהפסקתי להגיע (גם היה חג תוך כדי)קיבלתי דוא"ל ממעסיקי לשעבר הטוען כי עליי להתייצב לעבודה עד סוף החודש. כשטענתי כי יש בידי מכתב פיטורין ועל כן תמו התחייבויותי לחברה מיום קבלת המכתב, קיבלתי תשובה ולהלן ציטוט: "את שקרנית ואדרוש את התנצלותך על העלילות שאת מעלילה, שהרי עוד אנשים שותפו בכל התהליך, שמעו, ראו והבינו. מכאן ואילך אינך ראויה להתייחסותי יותר. הנה ההודעה, אם עד היום לא הבנת אותה. את עובדת עד /4/09 כל יום שתחסרי ינוכה משכרך. מאחר שבחרת להיפרד בריב, הריני להודיעך כדלקמן: אין לשוחח או להתכתב או להיות בקשר כלשהו עם לקוחות או ספקים...." מספר שאלות: האם המעסיק יכול לטעון כי בעל פה קיבלתי התראה וכך לא יצטרך לשלם פדיון אי התראה מוקדמת? האם זה אומר כי אני חייבת לחזור למשרה זו למרות כל ההסטוריה הלא נעימה? האם מעסיקי יכול לעכב תשלומים המגיעים לי או לתבוע אותי מהסיבה של אי הגעה לעבודה? האם יש במכתב הנ"ל סתירה ? שהרי הוא מורה לי להתייצב לעבודה ויחד עם זאת נותן הוראות להתנהגות לאחר סיום העסקה? אני מודה מראש על כל תשובה! הערת מערכת:מידע נוסף :זכויות עובד

    • דיני עבודה - פיטורים
      עו"ד רענן קריב | 14/04/2009 20:04

      קשה מאד להשיב בלי לראות מה בדיוק כתוב במכתב ה]פיטורים, כי את אומרת שפוטרת באמצעות מכתב פיטורים ולא בעל פה. אפשר לפטר על אתר ואז יש לשלם את תמורת ההודעה המוקדמת. המעסי רשאי דלרוש עבודה בפועל עד סוף תקופת ההודעה המוקדמת. הדבר נתון רק לשיקולו ולעובד אין זכות להיעדר על דעת עצמו. מעבר לכך, למעט תשלום תמורת ימי ההיעדרות בתקופת ההודעה המוקדמת,, המעסיק אינו רשאי לעקב תשלומים.