פיטורים שלא כדין- דיני עבודה

  • פיצויי פיטורין שלא כדין
    עדי | 03/04/2009 15:16

    שלום רב, עבדתי בתפקיד בכיר (סמנכ"ל) באחת החברות הגדולות בארץ במשך שנתיים. שאלתי היא כזו: הוחלט לפטר אותי ממניעים זרים ושלא קשורים ליכולות המקצועיות שלי. המנכ"ל קרא לי לחדר שלו, אמר לי שאני מפוטר וזהו- בלי שימוע. אחרי מספר ימים הוא הבין את הטעות אחרי שאמרו לו שאסור היה לו לפטר בלי שימוע ואז כיבכול עשו לי שימוע מסודר והודיעו לי על פיטורין. אציין כי בכל השנה האחרונה התייחסו אלי בצורה משפילה ופגעו בכבודי. האם אני זכאי לתבוע פיצויי פיטורין שלא כדין על בסיס זה שפוטרתי בלי שעשו לי שימוע, השפילו אותי ופגעו בכבודי, בשים לב לתפקידי, לשכרי הגבוה והיותי אחד העובדים המצטיינים בחברה (שעל כך אין חולק)? (השימוע המסודר נעשה כאמור אח"כ אחרי שהם הבינו שיש חובה כזו, אולם למעשה הם קיבלו את ההחלטה כבר לפני) תודה מראש! עדי

    • פיטורים שלא כדין- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 04/04/2009 21:11

      עקרונית שימוע צריך להיות בלב פתוח ונפש חפצה כלומר השימוע צריך להיות אמיתי עם מוכנות לשנות את החחלטה אם נאמרים בשימוע דברים שיש בהם כדי לשנות את ההחלטה. אם השימוע נערך רק על מנת לצאת ידי חובה והוא היה למעשה ריק מתוכן עלייך לפנות לבית הדין לעבודה. הליך השימוע במקרה כזה נעשה שלא כדין ואולם יכול להיות שפיטורייך מוצדקים ואז לא תהיה זכאי לפיצוי עבור פיטורים שלא כדין.