דיני עבודה - פיטורים בחופשת מחלה

  • חופשת מחלה ופוטרה, האם חוקי?
    טליה | 31/03/2009 12:17

    חברתי נכנסה לחופשת מחלה ועקב כך החליטו בעבודתה לפטר אותה, האם זה חוקי? האם יכולה לתבוע על כך בבית הדין לעבודה בת''א? ואם כן באיזה טיעון?

    • דיני עבודה - פיטורים בחופשת מחלה
      עו"ד רענן קריב | 31/03/2009 13:10

      צותר לפטר עובד הנמצאא בחופשת מחלה, ובלבד שהתאפשר לו למצות קודם לפיטורים את כל ימי המחלה שנצברו לזכותו.

      • אבל העובד היה חולה! זה לא קצת אי מוסריות?
        טליה | 31/03/2009 18:05

        אתה בטוח שמותר לפטר עובד בגלל שיצא לחופשת מחלה? בדוק הנושא הזה? עזוב אם יתאפשר לו לנצל את ימי המחלה, זה סבבה. ברור.

        • זה הדין
          עו"ד רענן קריב | 31/03/2009 18:22

          זה אחד המקרים שבהם זה"לא יפה" אבל זה הדין. יתרה מכך, ברוב ההסכמים הקיבוציים חוסר יכולת לעבוד עקב מחלה היא סיבה מוצדקת לפיטורי עובד. ועניין מיצוי ימי המחלה לא היה כל כך ברור עד דצמבר 2008, שאז ניתן פסק הדין הראשון בעניין זה...