פיצויי פיטורים - חברה לא פעילה

  • תביעה לתלשום פיצויים מהמעסיק. איך לנהוג?
    יבגני | 21/03/2009 17:28

    שלום. אני פוטרתי מהחברה אחרי 9 שנות עבודה לפני כחודש.המעסיק לא שילם לי פיצויים כמובן.פניתי אליו כמה פעמים בעל פה לגבי התשלום.שום דבר לא נענה בחיוב.עכשיו,לפי מה שהבנתי אני צריך להגיש תביעה בבית הדין לעבודה.בנוסף לכל הסיטואציה שנוצרה,המעסיק שלי כביכול סגר את החברה (לא באופן רשמי,שהיא חברת בע"מ.החברה עדיין מופיע כפעילה) ופתח עוסק מורשה על שם אחר באותו תחום.לטענת המעסיק אין לו/לחברה את הכסף לשלם לי את הפיצויים המגיעים לי.יש לי כמה שאלות: 1.האם אני חייב להגיש לו בקשה בכתב לתשלום הפיצויים לפני שאני מגיש תביעה בבית הדין לעבודה או שאני יכול להגיש ללא בקשה בכתב? 2.בתוך כמה זמן המעסיק חייב לשלם את הפיצויים לאחר הגשת מכתב פיטורין לעובד והאם כל יום שעובר מעבר לאותו יום הוא נחשב להלנת שכר? 3.לפי מה שהבנתי אם לחברה אין את הכספים לשלם,אז עקב התביעה שלי בית הדין אמור לפסוק לפירוק החברה (חברה בע"מ),רק לאחר שיהיה צו פירוק קבוע אני אוכל לתבוע את ביטוח לאומי לתשלום הפיצויים שלי.האם אני מבין נכון? 4.במידה וההליך שציינתי הוא אכן זה,כמה זמן זה יכול לקחת ואם אני יכול להגיש את התביעה באופן עצמאי ללא עזרה משפטית. איך אני צריך לנהוג במצב כזה? אשמח לקבל תשובה בהקדם. בתודה מראש. יבגני.

    • פיצויי פיטורים - חברה לא פעילה
      עו"ד חן שטיין | 22/03/2009 08:29

      ייבגני שלום, עקרונית חובה על מעסיק לשלם לעובד את פיצויי פיטורין לא יאוחר מ 15 ימים מיום סיום יחסי עובד-מעביד. מצבך הינו בעייתי, לאור העובדה כי החברה בה עבדת אינה פעילה עוד. בפנייך שתי אפשרויות - תביעה אישית כנגד הבעלים (נקרא בעגה המקצועית "הרמת מסך"), או נקיטת הליכי פירוק נגד החברה, ואז תהיה זכאי לקבל את פיצויי פיטורייך במסגרת תביעת חוב אותה יש להגיש למפרק החברה, וביטוח לאומי מכיר בחבות לתשלום של עד כ 76,000 ש"ח. על מנת לדעת מהו הפתרון הנכון ביותר עבורך, יש צורך לערוך פגישה מסודרת ולבחון את מכלול הנתונים. מאוד לא מומלץ לנהל הליך שכזה ללא ייצוג משפטי, שכן מדובר בסוגיות משפטיות מורכבות המצריכות ידע וניסיון. בברכה, חן שטיין, עו"ד *צונזר ע"י מערכת*

    • תביעה לפיצויי פיטורים- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 22/03/2009 18:25

      רצוי שתפה בכתב ואולם אין חלובה לכך. המעסיק צריך לשלם לך את הפיצויים מיד עם פיטורייך. לגבי שאר השאלות- המלצתי לך לקבל ייעוץ מקצועי.