כן, זו הלנת שכר. את השכר יש לשלם עד ה-9. תשלום ב-10 הוא הלנת שכר מה-1 לחודש.

  • האם זו הלנת שכר?
    רונן | 17/03/2009 12:30

    האם תשלום בעשירי לחודש (ובעקבות שבתות לפעמים ב-11) נחשב הלנת שכר? לכאורה, מותר לאחר עד 9 ימים מיום התשלום (האחרון בחודש). אבל משום מה מקובל לשלם ב-10 לחודש. מדוע?

    • כן, זו הלנת שכר. את השכר יש לשלם עד ה-9. תשלום ב-10 הוא הלנת שכר מה-1 לחודש.  לת
      עו"ד רענן קריב | 17/03/2009 12:35

      • שתי שאלות המשך
        רונן | 17/03/2009 12:45

        1. מסתבר שפקודת ההעברה מתבצעת ב-9 לחודש (בדפי הפרוט רשום 9 לחודש), אבל את הכסף רואים בחשבון ב-10. מה התאריך הקובע, יום מתן ההוראה להעברה או היום בו אפשר למשוך את הכסף? 2. האם פיצוי הלנת שכר חייב להקבע דרך בית הדין לעבודה או שאפשר לסגור את הדברים בין העובד למעביד ולהמנע מתביעות עתידיות (על אותו שכר מולן)? תודה ויום טוב

        • שתי תשובות המשך
          עו"ד רענן קריב | 17/03/2009 17:15

          1. אם הכסף מופקד ב-9 לחודש, אין הלנת שכר. קובע היום בו הועבר הכסף עובד, לא היום בו הוא ראה אותו בחשבון. 2. קודם כל, בנסיבות שתיארת השאלה תיאורטית כי אין הלנת שכר. פיצויי הלנת שכר הם נדירים ביותר, בתי הדין לעבודה לא פוסקים פיצויי הפנת שכר, וודאי שהסכמה על תשלום פיצוי כזה עוד יותר נדיר.