יצוג עצמי

  • שלום רב. היה לי דיון והשופטת היתה בלתי נסבלת
    גלי | 02/03/2009 02:33

    מתחילת הדיון ועד סופו היא לא חדלה לנזוף בי, להשתיק אותי ואף ללעוג לי.. (בינתיים נודע לי ששופטים לא אוהבים תובעים ללא ייצוג אך מה לעשות שאני תובעת רק 10,000 ש' ולא משתלם לי לקחת עו''ד) במזכירות בימ''ש נאמר לי שניתן לבקש פסילת שופט אך עו''ד שעמד לידי ייעץ לי לא לבקש כי הסיכוי לקבל שופטת אחרת קלוש מאוד ומכיוון שהבקשה תעבור בכל מקרה לשופטת היא עלולה להחמיר איתי. רציתי בכל זאת לשאול גם כאן: האם כדאי לי לבקש פסילת שופט ובמידה ולא אקבל שופטת אחרת האם השופטת הנ''ל עלולה באמת להחמיר איתי? הרבה תודה

    • יצוג עצמי
      עו"ד אחת | 02/03/2009 10:09

      המקרה שלך יכול לקרות גם לעו"ד ותיקים. לעיתים מדובר במזג של שופט ולאו דווקא בדרך התנהלותך ו/או חוסר מיומנותך המקצועית. העיקרון המנחה הוא, ככל שאין פגם בהתנהגותך בבימ"ש, הוא לא לקחת את הערות השופטת "ללב" ולא להתייחס אליהן באופן אישי. ככל שתהיי חומה בצורה ואיתנה ותמשיכי לטעון את טענותיך בנחישות אך בנימוס, קרי, באסרטיביות, לא תיפגעי במישור האישי ותחושי בכך. לא אחת צפיתי בדיונים בהם ייצגו עו"ד ותיקים שכבר עברו לא מעט הופעות בבימ"ש והשופט היושב בדין פשוט היסה אותם כמו ילדים קטנטים והטיח בהם הערות לכאורה מעליבות, אותם עו"ד ש"החליקו" את ההערות מעליהם והמשיכו לבקש, בנימוס, אך בנחישות את זמנם לטעון, בסופו של יום הם אלה שהצליחו להעביר את המסר לשמו נשלחו לייצג. ייתכן שתצליחי לשנות את גישתה אלייך ככל שהיא תראה שאת נחושה בעמדותיך על אך היותך מיצגת את עצמך. אל תתני לעובדה שדברייך נקטעו לא אחת, לרפות ת ידייך. בקשי שוב לטעון "רק" עוד מס' משפטים ואז אמרי שוב בהירות את טענותיך. כדי להשתכלל, קראי פסקי דין (בגוגל) הקשורים לנושא אותו את תובעת ונסי להשתמש בטרמינולוגיה המשפטית הרלבנטית. אם לא הבנת עד תום את המונחים עדיף שתשתשי בשפתך שלך להבהררת טענותיך. אל תירתעי, לכל אדם זכות הגישה לערכאות ואין חובה בדין להיות מיוצג ע"י עו"ד. מאחלת לך הצלחה,

      • מודה לך מאוד על העידוד..מאידך, העובדה שגם עו''ד
        גלי | 03/03/2009 22:07

        מנוסים עוברים ''התעללות'' ממש לא מנחמת.. לדעתי אסור לשופט/ת לנהוג ע''פ מזג בפרט שמדובר בבחורה ללא ייצוג, ללא הגנה וללא נסיון במשפטים.. זה שהיא שופטת שאולי כבר שחוקה מעבודתה לא נותן לה שום זכות להתעלל ולהשפיל אנשים בפרט שהיא מקבלת משכורת על כך..