פיטורים- דיני עבודה

  • פיצוי פיטורים
    איציק | 02/03/2009 02:16

    שלום עבדתי בחברת כח אדם בשם תגבור כשנה וחודשים עבדתי דרכם בדואר ישראל כעבור שנה וחודש קיבלתי טלפון מאחת הנציגות בחברה שעלי לעזוב מייד את המקום ושאיני לא יכול לעבוד יותר דרכם כי הם עוברים על החוק וכי עם נאלצים לפתר אותי מאחר והדואר לא רצה לקלוט אותי וגם בגלל החוק החדש שכיביכול מותר לעבוד 9 חודשים במקום אחד דרך כח אדם קיבלתי את ההודעה בטלפון ממש מהיום להיום ישבתי בבית שבועים בלי מענה ובלי עבודה לאחר שהגיע העשירי בפבואר חודש שעבר קיבלתי דמי חופשה בסך 1000 ש"ח ודמי הבראה בסך 1206 ש"ח אך פיצוי פיטורים לא קיבלתי כמו כן גם דמי הודעה מוקדמת לא קיבלתי ופוטרתי כיביכול בצורה טלפונית ובמיידי ב-15.1.09 והיום אנחנו כבר ב-2.3 ולא קיבלתי עוד פיצויים המעסיק אומר שזה בטיפל ושיקח חודש בערך לקבלת הפיצויים אני לא חושב שזה בסדר בכלל פוטרתי גם בטלפון וגם מהיום להיום וגם ללא מכתב פיטורים או הודעה מוקדמת של 30 יום לפחות ועכשיו גם עדין לא קיבלתי את הפיצויים.. האם זה בסדר? אני רוצה לשאול כמה לפי החוק עליהם לשלם לי פיצויי פיטורים ודמי הודעה מוקדמת ומה קורה עם הם לא שילמו 15 יום מסיום יחס עובד ומעביד? מה עלי לעשות? האם אתם מטפלים בנושא זה? והאם תוכלו לחשב לי בערך את הפיצויים כולל דמי הודעה מוקדמת המגיעים לי דרך חברת כח האדם? והנה הנתונים עבדתי שנה וחודשים דרך חברת כח אדם היתה הפסקה של חודשים באמצע אבל חזרתי והוותק נשמר תחילת עבודה-16.12.07 סיום עבודה-15.1.09 והנה המשכורות ינואר 2008=3173 ש"ח פבוא 2008ר=4877 ש"ח משכורת דצמבר2008=3520 משכורת ינואר2009(כולל חופשה ) 2691 ברוטו עבדתי 9 ימים כי פיטרו אותי כאמור באמצע החודש אשמח עם תעזרו לי בנושא זה לחישוב המגיע לי בערך מהם ועם במידה וקיים בעיה למי לפנות תודה ויום טוב איציק:)

    • פיטורים- דיני עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 02/03/2009 16:04

      הפורום אינו עורך חישובים ספציפיים. על המעסיק לשלם פיצויי פיטורים והודעה מוקדמת תוך 15 יום מסיום יחסי עובד מעביד ולאחר 30 יום הם נחשבים מולנים. אתה יכול להגיש תביעה לקבלת הפיצויים הנ"ל אך מומלץ לפנות למעסיק במכתב או מכתב עו"ד לשם קבלת הכספים טרם תביעה.