תגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה

  • איומים על שחרור כספי ביטוח המנהלים
    שגיא | 19/02/2009 13:09

    עבדתי בחברה 3.5 שנים כמנהל פיתוח , בחודשיים האחרונים הלינו את השכר ושלמו את דצמבר באופן מלא ב 15.2.09 (הפקידו רבע בתחילת דצמבר) לאחר שאמרתי שאינני מסכים להמשיך כך, פיטרו אותי. בהתאם לחוזה נתנו לי הודעה חודש מראש, כששאלתי עם מי לעשות חפיפה, רשמו לי במכתה פיטורין שהם מבקשים שאנצל את ימי החופשה כדי לחסוך לחברה כסף, וכך עשיתי . בשלושת הימים האחרונים בקשו שאעשה חפיפה עם העובד החדש, וכך עשיתי. והחזרתי את הטלפון ביום האחרון כפי שרשום במכתב פיטורין. עכשיו מאיימים עליי שאם לא אמשיך לעשות חפיפה ולתת תמיכה , הם לא ישחררו את הכספים ואאלץ לרוץ אחרי עורך דין וכיוצא, מה באפשרותי לעשות ? (במכתב פיטורין רשום אגב שהם ישלמו את הכספים)

    • תגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה
      שיר ורד | 20/02/2009 13:13

      דרוש מהם פיצוי בגין הלנת שכר. בנוסף דרוש מהם לקבל פדיון חופשה. לפי חוק אין לחפוף 14 ימים מתוך תקופת ההודעה המוקדמת עם חופשה שנתית במקרה של פיטורים. בתי הדין הרחיבו את הכלל וקבעו שלמעביד אסור להוציא עובד בכל תקופת ההודעה המוקדמת, וזה נחשב כויתור על תקופת ההודעה המוקדמת. לא בטוח שזה יחול במקרה שלך, בגלל שהעסיקו אותך בשלושת הימים האחרונים, אך אם מדובר בחופשה הארוכה משבוע, היה עליהם לתת לך התראה על כך לפחות שבועיים מראש ולא ברור אם עמדו בתנאי זה. לגבי המשך חפיפה, הם לא יכולים לחייב אותך לעשות זאת, ואם יעכבו את הפצויים תוכל לתבוע אותם על כך, כולל פצויי הלנה. זכותך כמובן לגלות רצון טוב ולעשות חפיפה (אם אינך מתחיל לעבוד בינתיים במקום אחר), במקרה כזה דרוש מהם לחתום על הסכם שבו תיקבע תקופת החפיפה והשכר שתקבל בתקופה זו, זכותך לדרוש שכר גבוה מהשכר שקיבלת עד כה. אפשרות אחרת היא שהם יתנו לך מכתב שבו הם מבקשים ממך לחזור ולעבוד לתקופה נוספת ואז עליהם לפטר אותך בשנית ולתת תקופת הודעה מראש מחדש.