דיני עבודה - תנאי העסקה

  • תנאי ההעסקה
    נפתלי | 03/02/2009 18:31

    לעו"ד רענן! קום כל תודה רבה על העזרה הרבה לכל הפונים! 1. . אני סטודנט אשר מקבל תלוש משכורת כל חודש לפי משמרות שעשיתי. אבל המעסיק בראיון עבודה הודיע לי את תנאי ההעסקה אבל כל חודש "חסרים" דברים שאני שואל אותו לגבי החוסרים הוא אומר שהוא יתקן את זה חודש הבא,והדבר חוזר על עצמו 3 חודשים , הבנתי מלשון החוק כי דרישת הכתב מחייבת בתנאי העסקתו של עובד,. שאלתי היא האם תלוש משכורת חודשי עונה על דרישת כתב זו או שמדובר כאן בעבירה פלילית של המעסיק, יש לציין כי המעסיק הינו עו"ד בין השאר. 2. האם לאחר 4-5 חודשי עבודה , במקרה של פיטורין ללא צידוק, או מעומס יתר של עובדים, שד"א אני צירפתי לבקשתו של המעסיק בשל מחסור בעובדים,שהם לא סטודנטים,הוא עכשיו מעוניין לפטר את כל הסטודנטים מכיוון שהשגנו לו עובדים שהם לא. תודה מראש, נפתלי

    • דיני עבודה - תנאי העסקה
      עו"ד רענן קריב | 03/02/2009 18:39

      1. על פי החוק על המעסיק לתת לך הודעה בכתב עם תנאי העבודה שלך. נכן שאי קיום החובה הוא עבירה פלילית הנושאת קנס. תלוש השכר אינו עונה על דרישת החוק בענין הודעה על תנאי העבודה. 2. שאלה 2 אינה מובנת. מה אתה שואל?

      • שאלה 2
        נפתלי | 03/02/2009 18:52

        האם לאחר 4-5 חודשי עבודה במשרת סטודנט המעסיק יכול לפטר אותי במידה ויש לו יותר מידי עובדים, שאני גייסתי לו, או שיש כאן חובת תום לב או משהו כזה? האם לאחר תקופת זמן זו יש מקום לפיצויים? אני מאמין שלא הבנתי שזה רק לאחר שנה. תודה לתשובתך המהירה

        • דיני עבודה - תנאי העסקה
          עו"ד רענן קריב | 04/02/2009 10:23

          כן, יכול לפטר אחרי 4-5 חודשים. אין זכאות לפיצויי פיטורים אחרי תקופת עבודה זו.