דיני עבודה - הגבלת עיסוק

  • חוזה עבודה מאד דחוף לי
    לימור | 03/02/2009 10:53

    שלום אניעובדת בחברה כנציגת טלמרקטינג המוכרת משהו מסוים,בחוזה העסקה הכניסה לי הבוסיתשלי שאם אני עוזבת את החברה היא אוסרת עלי שנתיים לעבוד בחברה המוכרת את אותו מוצר השאלה אם זה קביל שהיא החתמה אותי על חוזה כזה? היום אני חושבת לעזוב שם וללכת לחברה שמוכרת את אותו מוצר מה הסיכונים שאני לוקחת לתביעה? החוזה לא אצלי היא החתימה ולא מסרה לי העתק תודה

    • דיני עבודה - הגבלת עיסוק
      עו"ד רענן קריב | 03/02/2009 11:09

      קודם כל, דרשי עותק של החוזה. ז זכותך שיהיה בידיך עתק של חוזה העבודה שלך. שנתיים הם פרק זמן מושך מדי והוא לא יעמוד בבית הדין. ככלל ניתן להגביל עסוק באופן מידתי, מוגבל, לפרק זמן קצר ועאם ניתנה תמורה מיוחדת עבור ההסכמה להגבלת עיסוק. אם תעברי לעבוד במקום אחר תוך הפר ההתחיבות, ייתכן שהמעסיק יגיש נגדת תביעה לפיצוי וצו מניעה נגד עבודתך שם. נסי להגיע להסכמה עם המעסיק החדש על גיבוי משפטי מצידו ועל חשבונו במקרה כזה. ובכל מקרה אסור לך לגלול סודות עסקיים של המעסיק הנוכחי.

      • לימור
        הגבלת העסקה | 03/02/2009 11:35

        תודה על תשובתך לא הבנתי מה זה אומר תמורה מיוחדת להגבלת עיסוק? אין לי תמורה ממנה עבור ההגבלה הזו... ואני רוצה מיידית לעבור לחברה אחרת לפי תשובתך אני אמורה לחשוש מתביעה?

        • דיני עבודה - הגבלת עיסוק
          עו"ד רענן קריב | 03/02/2009 11:37

          כן, המעסיק בהחלט עלול להגיש גדך תביעה. לפי מה שמסרת עד כה - סיכוייו אינם גבוהים. נסי לקבל גיבוי משפטי מהמעסיק החדש או להצטייד מעכשיו בעורך דין.

      • הגבלת עיסוק
        לימור | 03/02/2009 11:38

        אם בחוזה היא הגבילהלא שנתיים זה אומר שזה לא קביל ואני יכולה לעבוד בחברה אחרת כבר מחר? זה מכסה אותי מתביעה?

        • ככל הנראה את צפויה לתביעה. סיכויי המעסיק לא גבוהים כפי הנראה.  לת
          עו"ד רענן קריב | 03/02/2009 11:43