דיני עבודה - מכשיר סלולרי

  • ניתן לחייב עובד להשתמש במכשיר סלולארי מדגם ספציפי?
    יובל | 03/02/2009 07:52

    אני עובד בחברה סלולארית, השאלה שלי היא, האם ניתן לחייב עובד להשתמש בדגם מכשיר ספציפי? כלומר לדוגמא, העובד מקבל מכשיר מדגם כלשהו, ואוסרים עליו להשתמש במכשיר פרטי שנקנה חוקית עצמאית משוכלל יותר אלא רק להשתמש במכשיר הפשוט והזול שהחברה מספקת לעובד.. (מדובר על רשת סלולרית שעובדת עם כרטיסי סים - כלומר ניתן להחליף מכשיר ולהשאר על אותו מנוי).. האם התשלום מס סלולרי לפי חוק המדינה ועצם העובדה שמדובר במנוי עובד חברה עם כרטיס סים, מקנה את החופש לעובד להשתמש באיזה סוג מכשיר פרטי שהעובד רוצה? או ש"חוקית" מותר לחברה לחייב את העובד להשתמש במכשיר שהיא אומרת לו..?

    • דיני עבודה - מכשיר סלולרי
      עו"ד רענן קריב | 03/02/2009 10:03

      אם מדובר במכשיר המשמש לעבודה בפועל ולא ניתן כחלק מתנאי העבודה לשימוש הכולל שימוש פרטי, מותר למעסיק לקבוע אילו כלי עבודה הוא מספק לעובדיו, ובמקרה כזה, הטלפון הוא כלי עבודה. אם מדובר בהטבה שהיא חלק מתנאי העבודה והטלפון אינו משמש לעבודה, יש למעסיק זכות לקבוע איזהמכשיר הוא מספק, אבל הוא אינו יכול לחייב אותך להשתמש במכשיר כלשהו.

      • הבהרה לגבי שימוש המכשיר
        יובל | 03/02/2009 10:38

        תודה על התגובה,המכשיר אכן מיועד לעבודה אך גם להטבה..כלומר המכשיר משמש לעבודה רק בשעות היום והוא צמוד לעובד החברה בשאר שעות היום בערב..יתכן להכנס לפינה הקטנה ולהיות חופשי מחוץ לשעות העבודה להשתמש באיזה מכשיר שהעובד רוצה?או שגם מחוץ לשעות העבודה העובד מחוייב להשתמש במכשיר שהחברה קובעת לו?

        • דיני עבודה - טלפון
          עו"ד רענן קריב | 03/02/2009 10:48

          בעבודה ולצרכי העבודה על העובד להשתמש במכשיר שהמעסיק העמיד לרשותו. מחוץ לשעות העבודה ולצרכיו האישיים שיעשה מה שהוא רוצה.

          • המון תודה, האם החוקה/הדין הזה רשום איפשהו?
            יוב | 05/02/2009 15:35

            המון תודה על התגובה.. האם ניתן להמציא מסמך כלשהו או ראיה חוקית כלשהו לגבי הנושא?