פנייה לממונה

  • דיני פיטורין לעובדת בהריון
    מתי | 31/01/2009 17:39

    שלום רב, אני בעלים של חברה קטנה, המונה 5 אנשים, לפיתוח אתרים ויישומים באינטרנט. רוב הפעילות בחברה מורכבת מפרויקטים טכנולוגיים הדורשים יכולות תכנות. לפני קצת יותר משנה, שותפתי לעסק הביאה את חברתה לעבוד בחברה שלנו. העובדת זה עתה סיימה לימודי תעודה בעיצוב, והמטרה היתה שהיא תגבה את החברה בכל מיני משימות ביצועיסטיות קטנות. בתחילה היא הועסקה במשרה חלקית ולאחר מכן בערך בחודש מאי אשתקד העלינו את משרתה למשרה מלאה בגלל עומס פרויקטים שהגיע לחברה. אך החל מחודש ספטמבר האחרון החברה מדשדשת ואין הרבה פרויקטים. ואלו שכן מגיעים קשורים בעיקר לתחום התכנות ולא לתחום הביצוע/עיצוב. המיתון הגיע לדלתנו, ולמרות שכולם מנסים לתרום איכשהו נוצר מצב שאין מה לתת לעובדת זו לעשות, והמשימות הטכנולוגיות, שכן ניסינו לתת לה, למרות שהיא לא התאימה להם, לקחו הרבה יותר זמן מכדי שזה יהיה כדאי שהיא תמשיך לעשות אותן. כבר לפני הרבה זמן העליתי בדעתי לפטרה, עקב חוסר יעילות ואי התאמה לפעילות החברה, אך השותפה שלי התנגדה בכל תוקף (בעיקר בגלל קשר אישי שיש ביניהן – הן חברות מזה מספר שנים). כבר למעלה מארבעה חודשים שהיא מקבלת שכר מלא למרות שכמעט ואינה מבצעת כל תפקיד אשר תורם לפעילות החברה. לפני חודש נודע לי שהיא נכנסה להריון. עקב המצב הכלכלי בחברה וחוסר תרומתה לפעילות החברה, במשך קרוב לחצי שנה אני מרגיש שזה הכרחי לפטר אותה ולהציל את החברה מהוצאות מיותרות, אך עקב הריונה אני מרגיש שעכשיו אני כבול ע"י החוק להחזיק אותה לעוד שנה נוספת למרות שהיא אינה מועילה כלל לפעילות החברה (למרות שבאמת כבר ניסיתי כמה פעמים לבדוק אם היא יכולה לתרום בביצועי תפקידים אחרים אך ללא הועיל). האם יש פתרון למצבי האם אני צודק בדעתי שיש לי כאן עילה לפיטורין או שאני טועה. מה עלי לעשות? האם עקב סעיף 9 לחוק עבודת נשים עליי לפנות לשר העבודה והרווחה? ואם כן מהו התהליך שעלי לעבור? אשמח לקבל כל ייעוץ בנושא בהקדם האפשרי.

    • פנייה לממונה
      עו"ד אריק שלו | 31/01/2009 20:47

      כמובן שבאפשרותך לפנות לממונה בבקשה לאשר פיטורים בהריון. בנסיבות המקרה יש סיכוי טוב שתאושר בקשתך.

      • שאלת המשך
        מתי | 31/01/2009 23:38

        תודה על תשובתך המהירה. האם תוכל לומר לי איך אני פונה לממונה ומה התהליך שעליי לעבור? כמה זמן עד שמקבלים תשובה?

        • כנסי לאתר משרד התמ"ת יש שם את כל הפרטים  לת
          עו"ד אקרמן לילך | 01/02/2009 15:13