התיישנות

  • הלנת פיצויים
    חני | 30/01/2009 19:45

    בתום חופשת הלידה כשרציתי לחזור לעבודה המעביד הודיע לי שהם כרגע בקיצוצים ושהוא עומד לקצץ במשרות החלמ 01/1050% במשרות ולכן החלטתי להתפטר עקב טיפול בילד והמעביד החליט לתת לי מכתב פיטורים מה 02/10/07 יום החזרה שלי בפועל לעבודה עוסקתי אצל אותו מעביד נמ 1/11/05עד 2/10/07 מתום לב לא ידעתי שהמעביד צרצריך לשלם פיצויים תוך 15 יום ולאחר מכן זה נחשב למולן הוא לא שללם ואני לא דרשתי מה שמגיע לי .עד מאיח 2008 שנודע לי החוק של פיצויי פיטורים התקשרתי ודרשתי שישלמו כולל הלנות התקשרתי לפחות פעם בשבוע ובכל פעם היו מוצאים איזשהו תירוץ אחר . עד 15/08.08 שביולי הבטיחו לי שעד התאריך הזה באטוגסט אני כבר אקבל את הפיצויים שלי וזה לא אכן קרה שלחתי אליהם בקשה לתשלום דמי פיצויים כולל הלנות בכתב בפקס וגם בדואטר רשום עם אישור מסירה שבמידה ואיני מקבלת את הפיצתויים תוך שלושים יום מתאריך מכתב זה אני פותחת בהליך משפטי נגדם . ואז מצטבר שאני צריכה להחתים מס הכנסה על מס טפסים שנשלחו אלי על ידם תוך יומים ודאגתי להחתים ת מס הכנסה ולהחזיר להם את הטפסים תוך יומיים בדיוק . כלומר 19/08/08 ואז הם הבטיחו שתוך 30יום הכסף אצלי כולל הלנות ופ]ועל קיבלתי את הפיצויים ללא הלהנות ב22/10/08 בצ'ק ללאחר שפרעתי את הצק הגשתי תביעה לבית דין אזורי לעבודה להלנות שהצתביעה הוגשה ב 20.11.08 ולאחר מכן התחננו לפשרה ישבנו וסיכמנו שישלמו לפחות 50% מהסכום של ההלנות שהוא 19000שח ע"פ חוק . הבטיחו לחשוב ולחשב כמה בהדיוק הם יוכלו לשלם שאני אבטל את התביעה בינתיים לא החזירו צלצול ועברו למעלה מחודש שבמכתב הנם פוסלים את התביעה על הסף משתי סיבות שחלה התישנות בתביעה ע"פ סעיף 17אא לחוק העבודה ושאני זאת שהתפטרתי מרצון מרות שהוגש לחי מכתב פיטורים. כאן יש סוגיה פיטורים לאחר חופשת לידה שבדיוק הסתימה ב01/10/08. נא לתתלי תשובה בהאם להמשיך בתביעה ושאני זכאית או לא תודה רבה מראש

    • התיישנות
      עו"ד אריק שלו | 31/01/2009 20:08

      התיישנות של הלנת פיצויי פיטורים הינה שנה מיום הולדת העילה.