דיני עבודה - שינוי שעות

  • הרעת תנאים
    מיכל | 27/01/2009 10:35

    בוקר טוב, אני עובדת במקום עבודתי כבר כ 7 וחצי שנים, עד היום לבקשת המנהל עבדתי משעה 7:30 עד 16:00, בשבוע שעבר הייתה ישיבה שמנהלת המחלקה קיימה ובה ביקשה ממני להתחיל לעבוד משעה 8:00 עד 16:30, איני מעוניינת לעבוד בשעות אלו, האם מדובר בהרעת תנאים? האם עליי להישאר למרות שהמנהל מעליה ביקש ממני כבר מאז תחילת עבודתי לעבוד מ 7:30 עד 16:00? בנוסף, הודיעו לבנות אחרות שהיו רגילות להגיע ב 10 על סמך בחירתן ולא על פי בקשה מהמנהל להגיע בשעה 9:00 ועדיין הן ממשיכות להגיע בשעה 10 ואף אחד לא אומר מילה. מה אני יכולה לעשות על מנת להמשיך לעבוד מ 7:30 עד 16:00? תודה, MICO

    • דיני עבודה - שינוי שעות
      עו"ד רענן קריב | 27/01/2009 12:15

      נראה ששינוי של חצי שעה לא ייחשב כהרעה מוחשית בתנאי העבודה, אלא אם תראי שהשינוי גורם לקושי מיוחד. באשר לעובדות האחרות, מאחר ושעותיהן שונות משעותייך אין לך קשר אליהן. תשובה ישירה לשאלתך היא: נסי להגיע להסכמה עם הממונה עלייך.

      • השינוי גורם לי לקושי מיוחד
        מיכל | 27/01/2009 13:41

        מכיוון שעד עכשיו הייתי יוצאת עם בעלי באוטו, אם אצא ב 16:30 אצטרך לנסוע ב3 אוטובוסים עד הבית מה שלוקח לי שעתיים וארבעים כשניסיתי את הנסיעה הזו ביום שישי לאחר העבודה, ביום רגיל זה ייקח עוד יותר זמן מכיוון שהתנועה ערה. עם בעלי באוטו אני עושה את הנסיעה ב 40 דקות מקסימום, העניין ממש יקשה עליי מבחינת שעת ההגעה הבייתה, במיוחד שאני מגיעה מוקדם לעבודה ב 6:45 בבוקר. אשמח לדעת מה ניתן לעשות בנדון, כתבתי לאחראית שלי שתנסה להתחשב בי אבל מה אני עושה במידה והיא לא נענית לבקשתי? תודה, מיכל

        • דיני עבודה - הרעת תנאים
          עו"ד רענן קריב | 27/01/2009 16:13

          למעשה כבר עניתי לך: אם השינוי יוצר קושי חריג, זו הרעה בתנאי העבודה. אפשר לנסות להגיש תביעה לאכיפת חוזה העבודה הקייים. הדרך הרגילה היא לדרוש תיקון, להתריע שאם לא תתפטרי בזכאות לפיצויי פיטורים, ואם לא תתוקן ההרעה תתפטרי. ככל הנראה לא תוכלי לכפות את מתכונת העבודה הקודמת.