דיני עבודה - דמי מחלה

  • ימי מחלה
    הילה | 27/01/2009 09:34

    בוקר טוב, אני עובדת כשכירה בשני מקומות עבודה שונים כאשר בכל יום אני עובדת רק באחד מהמקומות. השכר ניתן לי על פי שעת עבודה בפועל והיקף השעות הוא כחצי משרה בכל עבודה. בבואי לתבוע ימי מחלה מאחד המעסיקים נאמר לי על ידו כי מאחר ואני עובדת חצי משרה אצלו, אזוכה רק בחצי מיום המחלה. אשמח לדעת מהם זכויותי וכיצד אוכל לתבוע ימי מחלה מלאים? תודה רבה, הילה

    • דיני עבודה - דמי מחלה
      עו"ד רענן קריב | 27/01/2009 12:05

      המעסיק טועה. עליו לשלם ת דמי המחלה המלאים על היום שבו נעדרת. יחד עם זאת, שימי לב שימי המחלה נמדדים קלנדארית, והם חלקיים: יום המחלה הראשון (מחלה לא היעדרות, זה לא אותו דבר!)לא מזכה בדמי מחלה, הימים השני והשליש בחצי מדמי המחלה ומהרביעי ומעלה די מחלה מלאים, ושיעור דמי המחלה הוא 75% מהשכר.

      • שאלת המשך
        הילה | 27/01/2009 12:35

        תודה על תשובתך, האם ערכו הכספי של יום המחלה צריך להיות 1/22 מהשכר מאותו המעסיק (לפי מספר ימי העבודה הכללי בחודש) או 1/11 מהשכר אצל אותו המעסיק (לפי מספר ימי העבודה בחודש אצל אותו המעסיק).

        • 1/22 מהשכר החודשי אצל המעסיק המסויים  לת
          עו"ד רענן קריב | 27/01/2009 12:37

          • הבהרה
            הילה | 27/01/2009 13:53

            לצורך הבהרה: אני עובדת במקום עבודה א' בימים ראשון, שלישי וחמישי. במקום עבודה ב' אני עובדת בימים שני, רביעי ושישי.כאמור אין רצף בימי העבודה במקומות השונים, לכן נשאלת השאלה למי אני מגישה את הבקשה לימי מחלה. האם למעסיק ממנו נעדרתי ביום המחלה הראשון? האם אני זכאית למעשה רק לחצי מהחזר ימי המחלה (בגלל החצי משרה)? האם אפשר להגיש בקשה להחזר ימי מחלה משני המעסיקים על מנת לקבל החזר מלא? . (אני בשמירת הריון). שאלה נוספת, תשובתך מקודם אומרת כי אם אני מרוויחה 100 ש"ח ליום עבודה, המעסיק אליו הגשתי את ימי המחלה יחזיר לי 50 ש"ח בלבד. האם הבנתי נכון?

            • דיני עבודה - דמי מחלה
              עו"ד רענן קריב | 27/01/2009 16:06

              אם חלית מיום א עד יום ה', אישור המחלה הוא אותו אישור. מממעסיק א שאצלו את עובדת בימים א', ג' וה', תקבלי 0 על יום א', חצי על יום ג' ומלא על יום ה'. ובדומ מהשני. לא הבנת נכון. תקבלי 37.5 ש"ח, כי דמי המלה הם 75% מהשכר, וחצי מ-75 הם 37.5.

              • המשך
                הילה | 27/01/2009 16:58

                תודה. אם כך, למעשה: מעסיק א' מעסיק ב' יום א' 0 יום א' 0 יום ב' 0 יום ב' 0 יום ג' 18.75 יום ג' 0 יום ד' 0 יום ד' 18.75 יום ה' 37.5 יום ה' 0 יום ו' 0 יום ו' 37.5 יום ש' 37.5 יום ש' 0 וכן הלאה.. האם מכך לא נובע שאני לא מקבלת בסופו של דבר 75% דמי מחלה אלא רק % 37.5 (מהיום הרביעי ואילך)? אני אמנם עובדת "חצי משרה" בכל מקום, אך בסך הכל אני עובדת משרה מלאה, האם לא מגיע לי החזר מלא כמו שאר העובדים במשק?

                • דיני עבודה - מחלה
                  עו"ד רענן קריב | 27/01/2009 17:02

                  זו הטעות שלך. אינך עובדת משרה מלאה אלא שתי משרות חלקיות. לכן הטבלה שכתבת נכונה ותואמת את החוק.

                  • תודה רבה על תשובותיך  לת
                    הילה | 27/01/2009 17:30