דיני עבודה - סעיף 14

  • פיצויים לפי סעיף 14
    ר.ט. | 27/01/2009 09:10

    שלוש שנים לאחר תחילת העבודה חתמתי על סעיף 14, ולאחר 6 שנות עבודה, במהלכן שכרי עלה בהדרגה, פוטרתי. לפי איזו משכורת יחושבו פיצויי הפיטורין עבור שלוש השנים שטרם החתימה - המשכורת במועד הפיטורין או המשכורת ערב החתימה?

    • דיני עבודה - סעיף 14
      עו"ד רענן קריב | 27/01/2009 11:57

      המשכורת לחישוב פיצויי פיטורים היא תמיד המשכורת האחרונה. אם היו שינוים בשיעור המשרה - מייחסים אותה לפי שיעור המשרה. לא כתבת מה ניסוח ס' 14 אצלך: האם "במקום" או "על חשבון". אם מדובר בהסכם "במקום", מה שיש בקופה הוא מה שתקבל, וצריך היה להשלים עם חתימת ההסכם. אם "על חשבון", המעסיק צריך להשלים מעבר למה שיש בקופה עד למשכורת כפול כל שנות העבודה.

      • פיצויים לפי סעיף 14 - שאלת הבהרה
        ר.ט. | 27/01/2009 12:24

        תודה על תשובתך המהירה, אבל אני מתקשה להבין אותה. אם ערב החתימה על סעיף 14 היתה המשכורת 5,000 ש"ח והיום היא 7,000 ש"ח, לפי איזה משכורת יחושבו הפיצויים של שלוש השנים בהן עבדתי לפני חתימתי על הסעיף?

        • דיני עבודה - פיצויי פיטורים
          עו"ד רענן קריב | 27/01/2009 12:29

          אם ההעלאה לא נבעה מהגדלת שיעור המשרה, השכר האחרון יהיה 7,000,על פי הדוגמא שהבאת.

          • שאלה נוספת באותו עניין
            ר.ט. | 27/01/2009 12:40

            שוב תודה על התשובה. על מנת שאוכל לפנות למעסיקי, שלמיטב ידיעתי מתכוונן לשלם לי פיצויים לפי השכר ערב החתימה, ולהפנות תשומת ליבו לאופן החישוב, אודה אם תוכל להפנות אותי למקור הסמכות עליו אתה מתבסס (חוק, פסק דין וכו').

            • חוק פיצויי פיטורים  לת
              עו"ד רענן קריב | 27/01/2009 13:05