תשובות

  • מעבר למפעל מתחרה
    סגס | 26/01/2009 23:29

    אחרי 7 שנות עבודה פוטרתי מהמפעל שעבדתתי היות ולא הסכמתי לתנאים שהציעו לי,התחלתי בתור מפעיל מכונות והתקדמתי במהלך העבודהעד לניהול משמרת ובשנתיים אחרונות הייתי איש שרות שדה של המפעל(טיפול בתלונות לקוח על מוצרי המפעל)המפעל מייצר יריעות לחממות ובמפעל החליטו לבטל את הפונקציה של השרות שדה והציעו לי לחזור למחלקת הייצור בתור מנהל משמרת דבר שלא היה מקובל עליי כי זה לחזור אחורה מבחינת מעמד בעבודה וגם שכר(לא הבדל עצום).היות והמנהל הישיר שלי ידע שהשאיפות שלי זה להתקדם גם בעבודה וגם בשכר בחיים לפני שנתיים הואהצליח להשאיר אותי למרות שהייתי סגור כבר במקום עבודה בחו"ל מבחינת הפיטורים הכל נעשה בצורה יפה וקיבלתי מכתב פיטורין וגם הצלחה להמשך הדרך,ובינתיים החלטתי להיכנס בתחום הנדל"ן לבדוק את עצמי והוא ידע מזה ואיחל כל טוב מה גם שאמרתי להם במפעל שאני שולח את הקורות חיים שלי לכל המפעלי פלסטיקה באיזור הצפון והמרכז היות והמצב בחוץ לא מזהיר במיוחד באיזור הצפון כמה מפעלים חזרו אליי ביניהם מפעל שהוא מתחרה ישיר של המפעל הקודם והוא הזמין אותי לראיון עבודה והציע לי תפקיד של מנהל ייצור שזה אומר תנאים יותר טובים הם מבחינת משכורת ורכב צמוד מהעבודה שבמפעל הקודם אמור היה להתבטל אם הייתי נשאר. הבעיה שבמפעל הקודם החתימו אותנו על הסכם סודיות ואי תחרות ואיסור על מעבר למתחרים לתקופה של שנתיים מיום העזיבה. השאלות שלי הם: א: האם ההסכם שאני חתום עליו הוא תקף למרות שבזמן שחתמתי עליו הייתי מפעיל מכונה זוטר חדש במפעל ומה גם שלא היה פונקיה של משאבי אנוש בחברה ואף אחד לא הסביר ולא כיוון אותנו על שאנחנו חותמים ובתור עובד חדש שרוצה להמשיך לעבוד אזחתמנו. ב: האם המפעל הקודם יכול לתבוע אותי על מעבר למתחרים בגלל ההסכם הזה? ג: האם הוא יכול למנוע ממני את הפיצויים שמגיעים לי(קיבלתי מכתב פיטורין שמצויין שם שהוצע לי תפקיד אחר בחברהולא הסכמתי אז מפטרים אותי)? אני חייב לציין שהפיטורים נכנסו לתוקף ב 31.12.08 ואני עד היום לא התחלתי במקום החדש בגלל שבמפעל הקודם איימו בתביעה ואני לא יודע מה לעשות להתחיל או שלתבוע אותו על ביטול ההסכם הדבר החשוב הוא שזה ששני המפעלים הם מתחרים שניהם עובדים בצורת עבודה דומה מאוד אותם מכונות אותם ספקי ח"ג ולרוב אותם לקוחות שהם החקלאים בארץ ובחו"ל ומבחינת נוסחאות ומוצרים הכל זהה כבר היום יש רק מוצר אחד שהוא בלעדי למפעל הקודם שהמתחרה קונה ממנו ומוכר ללקוחות ככה שאין סודות מסחריים כי בנף הזה של האקסטרוזיה הכל ידוע ואין סודות. אשמח מאוד אם תתייחסו לכל מה שכתבתי לכם היות ואני במצב של המתנה מחכה ולא יודע מה לעשות מה גם שלמעסיק החדש לא ייגמר הסבלנות ואני אפסיד את התפקיד תודה מראש

    • תשובות
      שיר ורד | 27/01/2009 01:21

      1. הסכם שחתמת עליו בהיותך בר דעת הוא תקף. 2. ברור שמעסיקך הקודם יכול לתבוע אותך על הפרת הסכם, בהעדר פרטים מדויקים ואוביקטיבים על הידע שיש בידך , קשה לדעת האם בית הדין יאכוף עליך את קיום התחיבותך.שים לב, שתפקידך האחרון יכול להיות מוצג כתפקיד רגיש שבו אתה מכיר את כל החסרונות והכשלים של מקום עבודתך ויכול לסייע למתחרים לנצל ידע זה ע"י הפצתו בקרב לקוחות או לקוחות פוטנציאליים.אבל, הפסיקה בשנים האחרונות משתדלת לצמצם ככל האפשר את הפגיעה בחוק יסוד חופש העיסוק כתוצאה מהסכמי אי תחרות. 3. לכאורה כן, סרוב לעבור לתפקיד מתאים , יכול להחשב כהפרת משמעת חמורה , המאפשרת שלילה חלקית או מלאה של הפצויים.

      • מעבר למתחרה
        סגס | 27/01/2009 10:42

        קודם כל תודה על התשובות היות והמצב בשוק על הפנים במיוחד בענף הפלסטיקה ורק המתחרה הציע לי בינתיים עבודה מה אתם ממליצים לי לעשות כי כבר חודש אני מחוסר עבודה ואין הצעות עבודה בגלל שהענף נפגע קשות מהמצב הכלכלי הקשה במיוחד ומבחינת דברים "רגישים" שאני יודע על המעסיק הקודם זה גם החדש יודע כי השוק המקומי הוא מקום קטן יחסית וכמו שציינתי שניהם עובדים עם אותם לקוחות ואין משהו מיוחד להסתיר אחד מהשני ככה שמבחינת הלקוחות שהם החקלאים במצב של היום מעניין אותם יותר המחירים בי התוצרת של שני המפעלים פחות או יותר זהים כבר ובתפקיד שמוצע לי זה עבודת ניהול הייצור ששהוא מתבסס על הכישורים האישיים שצברתי במשך השנים וכמו שציינתי מבחינת סודות אין בענף הזה יותר מדי סודות. מה אני אמור לעשות במצב שלי היום? כשאני מחוסר עבודה כבר חודש ואין הצעות עבודה אחרות? זה בהנחה שאני מוותר על הפיצויים תודה