חכירת רכב- דיני עבודה

  • הופניתי אליכם בחזרה מפורום דיני מיסים - דחוף
    גדי | 22/01/2009 20:45

    שלום, כתבתי לכם לפני מספר ימים והפניתם אותי עם השאילתה שלי לפורום מיסים. פניתי לפורום מיסים ושם קיבלתי תשובה חלקית מעו"ד ורו"ח יצחק פוגל, אשר הפנה אותי בחזרה אליכם לקבלת הסבר מפורט יותר. תיאור המקרה: התפטרתי בחברה הנוכחית בה אני עובד ואני אמור להחזיר את רכב הליסינג שלי שהינו בשנה הראשונה שלו. על פי הנספח לחוזה שחתמתי מול החברה, אני אמור לשלם קנס של 3 חודשי חכירה מהמשכורת שלי שזה הקנס שהחברה בה אני עובד אמורה לשלם לחברת הליסינג. התשלום שהחברה בה אני עובד משלמת לחברת הליסינג מידי חודש בעבור החכירה הינו: 2580 ₪, אך עפ"י טענתם הם משלמים גם מע"מ בנוסף לסכום זה. עפ"י חישוב מהיר מתקבל כי אמורים להוריד לי מהברוטו סה"כ: 7740 ₪ וטענתם יש להוסיף לסכום זה גם מע"מ ולכן הם מתכוונים להוריד לי סכום של 8850 ₪. פניתי לפורום מיסים בשאלה האם אני אמור גם כן לספוג את המע"מ הנ"ל ??? לדעתי ואני מקווה שכך גם מבחינת החוק, עובד לא אמור לשלם מע"מ על קנס כתוצאה מביטול עסקה – האם אני צודק ??? בנוסף לכך, מן הסתם החברה מקבלת החזר על המע"מ אותו היא משלמת ולפיכך היא בעצם מכניסה לכיסה את כל תשלום המע"מ אותו היא גובה ממני. עו"ד ורו"ח יצחק פוגל – מנהל פורום מיסים, כתב לי כי מע"מ משולם על עסקה, ולא על פיצוי בגין עסקה שבוטלה, כי אז לא היה כל מכר. (במע"מ שכירות=מכר). – תשובתו המלאה בפורום מיסים בתאריך: 20/01/09 בשעה: 12:49 לטענת החברה בה אני עובד כל חודש הם משלמים את הסכום של 2580 ₪ חודשי ועליו מוסיפים גם מע"מ ולכן מעוניינים גם לחייב אותי במע"מ הנ"ל. אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית בנושא והכוונה כיצד עליי לנהוג במידה והם בכל מקרה מתכוונים להוריד לי מהשכר הברוטו את הסכום שכולל מע"מ ?? בנוסף אני מעוניין לדעת האם מעבר להופעת הקנס בתלוש המשכורת, אני זכאי לקבל קבלה / חשבונית מס מהחברה עקב הורדת המע"מ בנוסף לקנס ??? עליי לציין כי בחוזה שלי מולם כתוב כי במקרה של החזרת הרכב בשנה הראשונה אני אשלם 3 חודשי חכירה ולא מצויין דבר לגבי תשלום המע"מ – האם חודשי חכירה הם לפני או אחרי מע"מ ?? בברכה ותודה מראש, גדי.

    • חכירת רכב- דיני עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 23/01/2009 18:10

      יש לבדוק באופן שוטף מדי חודש בתלושים מה הסכום שנוכה ואתה יכול לטעון כי כך אף כעת עליהם לנכות שכן באם ניכו עד עכשיו בלי מע"מ אז בעצם בהתנהגות הסכימו לכך שזהו פירוש החוזה.

      • בהמשך לתשובתך - לידי עו"ד לילך אקרמן
        גדי | 23/01/2009 21:15

        שלום עו"ד לילך אקרמן, תודה על תשובתך אבל הסברתי כי במהלך החוזה יש חיוב שונה מהמשכורת שלי שהוא כולל גם דלק שמשלמת ומסבסדת החברה ולכן הסכום הכולל הוא שונה ממה שהחברה משלמת לחברת הליסינג שזהו סכום החכירה כולל מע"מ לטענתם. האם גם על קנס שזו לא תקופה בה הרכב נמצא אצלי אני מחוייב בתשלום המע"מ שהחברה משלמת לחברת הליסינג ?? האם בכלל אמורים לשלם מע"מ על קנס ?? לדעתי יש חוקים חד משמעיים בנושא. במידה ואני טועה ואני מחוייב לשלם את המע"מ כפי שהחברה שלי משלמת לחברת הליסינג, האם אני זכאי לקבל חשבונית מס מעבר לפירוט תשלום הקנס בתלוש המשכורת עקב העובדה שעבור תשלום מע"מ חייבים לקבל חשבונית מס ??? אודה לך עבור תשובה בהקדם, בברכה, גדי.