דיני עבודה - הרעת תנאי העבודה

  • התפטרות כדין מפוטר
    אבי | 20/01/2009 09:23

    שלום. לפני כחודש החליטו להוריד לנו את השכר בעבודה. אני שוקל להתפטר כדין מפוטר. יש לי כמה שאלות 1. אם אני מתפטר כדין מפוטר, האם אני זכאי לדמי אבטלה? 2. אם אני זכאי - כמה ימי אבטלה מגיעים לי (אני בן 37, רווק) 3. ההורדה בשכר באה לידי תוקף כבר בינואר. כלומר, בסוף החודש אנחנו אמורים לקבל את המשכורת המופחתת הראשונה. בעבודה טוענים שברגע שאנחנו מקבלים את המשכורת המופחתת, זה נחשב כאילו קיבלנו את ההורדה ואין לנו זכות להתפטר כדין מפוטר אחר כך. לפי מה שאני קראתי זה כלל לא תלוי בהם ואני יכול להתפטר כדין מפוטר תוך זמן סביר. האם מקום העבודה יכול להחליט מהו הזמן הסביר? כמה זמן זה בדרך כלל?

    • דיני עבודה - הרעת תנאי העבודה
      עו"ד רענן קריב | 20/01/2009 10:17

      שאלות 1 ו-2 הפנה לפורום ביטוח לאומי. חודש יכול להיחשב כמשך זמן שאם במהלכו לא הגבת על ההרעה תיחשב כמסכים. זכאותך להתפטר בזכאות לפיצויי פיטורים כפופה להודעה מיידית, ברורה ומפורשת שלך,שאינך מסכים להרעה, שאתה דורש תיקון תוך פרק זמן קצוב ושאם לא כן תתפטר בזכאות לפיצויי פיטורים. אם לא עשית זאת, ייתכן שתיחשב על ידי בית הדין כמי שהשתהה והסכים להרעה.

      • פיצויי פיטורים במקרה של התפטרות
        אבי | 20/01/2009 11:05

        קודם כל, תודה רבה על התגובה המהירה יש לי 2 שאלות המשך: 1. עברו 3 שבועות וקצת מאז האם חודש זה לא מעט מדי זמן כדי לאבד זכויות אם מתפטרים ? (עדיין לא קיבלתי את תלוש המשכורת המופחת וחוץ מזה יש לזכור שהמצב העבודה בחוץ לא מזהיר ואני בתור עובד נמצא תחת לחץ וצריך לשקול טוב את צעדי) 2. אני לא רוצה לאיים בהתפטרות מייד, אלא רק להודיע שאינני מוכן להרעה אבל מוכן לשמוע על הצעות מהם איך אפשר לפתור את הסיפור אולי בצורה אחרת. האם גם הודעה כזו אני צריך לשלוח להם בכתב?

        • דיני עבודה - הרעת תנאי עבודה
          עו"ד רענן קריב | 20/01/2009 11:31

          מתפטר אינו מפסיק זכות לפיצויי פיטורים כי אין לו זכות כזו. אי אפשר למדוד במדויק אם זה חודש או שלושה שבועות. עליך להודיע מייד ולא להמתין. הסעד המקובל הוא התפטרות, אם כי אפשר גם להגיש תביעה לאכיפת חוזה העבודה, ואסור לפטר אותך רק בגלל שהגשת תביעה נגד המעסיק.

          • שאלה נוספת
            אבי | 20/01/2009 15:27

            תודה רבה על התשובה. אני אדבר איתם מחר. אם אפשר, יש לי עוד שאלה: למרות שלכאורה הורדת השכר היא גורפת בחברה, נודע לי שלכמה עובדים בחברה בוטלה ההורדה הנ"ל (ללא ידיעת שאר העובדים). האם המידע הזה יכול לסייע לי במקרה הנ"ל? האם יש לי אפשרות לתבוע את החברה על אפליה בתנאים ולהכריח אותם לבטל לי את ההורדה ?

            • דיני עבודה - הרעה בתנאי העבודה
              עו"ד רענן קריב | 20/01/2009 17:03

              אם לא הובנתי אבהיר שוב: אתה יכול להתנגד להרעה ולהגיש תביעה לאכיפת חוזה העבודה הקיים. עליך להוכיח את תוכנו (חוזה כתוב וחתום הוא הוכחה טובה), ואינך צריך לטעון לאפליה. עם זאת לא יזיק להעלות גם טענה זו למקרה שהמעסיק יטען שנאלץ לעשות זאת מטעמים כלכליים.

              • תודה רבה על התשובות !  לת
                אבי | 20/01/2009 18:03