דיני עבודה - הפרת חוזה עבודה

  • קיצוצים הנוגדים את הכתוב בחוזה
    יעל | 19/01/2009 20:07

    עבדתי במשרד במשך 7 וחצי חודשים. בחוזה כתוב שמהחודש השביעי תחול עליה במשכורת. עקב המיתון במשק, החברה החלה בקיצוצי משכורות ובעצם לא קיבלתי את ההעלאה הכתובה בחוזה. בשבוע שעבר פוטרתי (עקב המשך הקיצוצים בכוח אדם) ותהיתי אם מגיע לי את ההעלאה שחתמנו עליה בחוזה?

    • דיני עבודה - הפרת חוזה עבודה
      עו"ד רענן קריב | 20/01/2009 09:41

      את יכולה להגיש תביעה לאכיפת ההתחייבות בחוזה העבודה. השאלה היא באיזה סכום מדובר והם כדאי לעסוק בכך, בהתחשב בעובדה שפוטרת לאחר שבועיים. יהיה קשה להוכיח שהפיטורים נעשו כדי להתחמק ממילוי ההתחייבות, כשלמעסיק סיכוי סביר להוכיח שהפיטוירם נבעו מהמצב הכלכלי.