דיני עבודה - עבודה לפי שעות

  • ימי מחלה
    טליה | 19/01/2009 18:51

    התחלתי עבודתי לפני 5 חודשים מה 17.8.08 התקבלתי לעבודה כזמנית,כמחליפה לבחורה שחזרה לעבודה לאחר מחלה באופן חלקי. יש לציין שאני סטודנטית ומגיעה לעבודה בהיקף של 30 שעות בשבוע במקום 42 המקובלות. המשכורת שאני מקבלת היא לפי שעה. שאלתי היא כזו: אני מעוניינת לקחת חופש של שבוע לתקופת מבחנים ואושר לי מהמעסיק, השאלה היא כמה ימי חופשה מגיעים לי בתשלום(לקחתי רק פעם אחת חופש) והאם יום שישי כלול ביום החופש שהרי אינני מחוייבת לעבוד יום שישי אני מגיעה לשם כדי לצבור שעות(כחלק מה 30 שעות) וגם על ימי השישי משולמות לי עבור שעות נוספות. שאלה נוספת אם אפשר, ממתי אמורים לדבר איתי על הפרשה לפנסיה? והאם מגיעה לי קרן השתלמות כזו או אחרת שהרי אני יודעת שאנשים מקבלים (חברת ביטוח). אציין שטרם כניסתי לעבודה הנוכחית קיבלתי פנסיה ממעסיק קודם. ידוע לי שאני אשאר בעבודה לעוד חודשים רבים. תודה מראש על התשובה. אתם פורום נהדר

    • דיני עבודה - עבודה לפי שעות
      עו"ד רענן קריב | 20/01/2009 09:34

      לשאלה הראשונה: את זכאית לחלק היחסי מתוך 10 ימי חופשה בשנה. כיוון שהיקף משרתך עומד על כ-70%, את זכאית ל-7 ימי חופשה בשנה. חללשאלה השניה - אם יש לך כבר הסדר פנסיוני קודם את זכאית להפרשות לקרן הפנסיה הקיימת מתחילת עבודתך.

      • שאלת נוספת
        טליה | 20/01/2009 21:09

        קודם כל תודה על התשובה.עוד שאלה:איך אני אמורה לפנות למעסיק בבקשה להפרשה לפנסיה אם כבר הפרישו לי ממעסיק קודם? כי הרי התקבלתי לעבודה הנוכחית כזמנית ל 3 חודשים ועכשיו אני כבר שם 5 חודשים והיד עוד נטויה.

        • דיני עבודה - הפרשה לפנסיה
          עו"ד רענן קריב | 21/01/2009 12:38

          ודאי. הוא לא אמור לדעת שיש לך הסדר פנסיוני קודם. רק אם יש הסדר קודם הזכאות היא מתחילת העבודה, כי אם אין הסדר קודם הזכאות היא לאחר 6 חודשים מתחילת העבודה.

          • המשך
            טליה | 22/01/2009 20:44

            הזכאות לא 3 חודשים לאחר תחילת העבודה? דבר נוסף, גם אם התקבלתי לעבודה כמחליפה מישהי בחופשת מחלה ארוכה לאחר ניתוח ועכשיו חזרה ועדיין אני עובדת שם כרגע ידוע לי שאני נשארת שם עוד כמה חודשים, האם אני עדיין זכאית להפרשה לפנסיה?והאם אוכל לדרוש את ההפרשה רטרואקטיבית-כלומר לחודשים שבהם לא פניתי למעסיק להפריש לי(אני רק 5 חודשים באותו מקום עבודה).כמה שהכל מסובך..אפילו אני לא יודעת למי לפנות שם..

            • המשך הסדר פנסיוני
              טליה | 02/02/2009 19:28

              הזכאות לא 3 חודשים לאחר תחילת העבודה? דבר נוסף, גם אם התקבלתי לעבודה כמחליפה מישהי בחופשת מחלה ארוכה לאחר ניתוח ועכשיו חזרה ועדיין אני עובדת שם כרגע ידוע לי שאני נשארת שם עוד כמה חודשים, האם אני עדיין זכאית להפרשה לפנסיה?והאם אוכל לדרוש את ההפרשה רטרואקטיבית-כלומר לחודשים שבהם לא פניתי למעסיק להפריש לי(אני רק 5 חודשים באותו מקום עבודה).כמה שהכל מסובך..אפילו אני לא יודעת למי לפנות שם..

          • המשך
            טליה | 25/01/2009 21:39

            הזכאות לא 3 חודשים לאחר תחילת העבודה? דבר נוסף, גם אם התקבלתי לעבודה כמחליפה מישהי בחופשת מחלה ארוכה לאחר ניתוח ועכשיו חזרה ועדיין אני עובדת שם כרגע ידוע לי שאני נשארת שם עוד כמה חודשים, האם אני עדיין זכאית להפרשה לפנסיה?והאם אוכל לדרוש את ההפרשה רטרואקטיבית-כלומר לחודשים שבהם לא פניתי למעסיק להפריש לי(אני רק 5 חודשים באותו מקום עבודה).כמה שהכל מסובך..אפילו אני לא יודעת למי לפנות שם..