גניבה ממעביד- דיני עבודה

  • גניבה ממעביד -איום תביעה
    ניצן13 | 19/01/2009 14:51

    שלום אני עבדתי כשכיר בקיוסק.מדי פעם היתי לוקח לעצמי פריטים בלי להעביר אותם בקופה ובלי לשלם.המקום בעל מצלמות ואני ועוד מספר עובדים "נתפסנו" על מעשינו. המעביד דורש מכל אחד מהעובדים סכום כסף שונה, הגבוה מסכום הכסף שלפי החישובים שלנו כל אחד לקח. ומאיים אלינו שאם לא נשלם יפנה נגדנו בתביעה משפטית. כל אחד מן המעורבים בפרשה מוכן לשלם את סכום הכסף שלדעתו ולפי חישוב של עצמו הוא "גנב". שאלתי היא כזאת אם בעל העסק ימשיך בדרכו ולא יהיה מוכן לקבל את הסכום שלדעתנו הוא המדויק ויפנה לרשיות במטרה לתבוע כשבידו הוכחות מצולמות ולדבריו גם אנשים היעידו כנגדנו, כשהסכום שהוא מבקש גבוה בהרבה מהסכום שכל אחד לפי חישובו לקח (במטרה ללמד אותנו לקח) כשהצילומים יראו בבירור שהסכום נמוך בהרבה מהסכום המבוקש עלידו וככל הנראה ה"אנשים" לא קיימים. אנחנו עדין חברה צעירים ולא מעונינם ברישום פלילי על גניבה ממעביד. ומעונינים לקבל יעוץ בנושא האם יש אפשרות שבית המשפט יקבע לכל אחד סכום תשלום משלו ובכך יסגר התיק בלי רישום פלילי על גניבה ממעביד? במקרה שאין שם דרך חוץ מלשלם למעביד אנחנו מוכנים לשלם את הסכום המלא של המעביד בכדי למנוע תביע ורישום פלילי פרטים:הסכומים המדוברים נעים בין 500-2000 שקל לפי החישובים שלנו ובין 1000-5000 שדורש המעביד.

    • גניבה ממעביד- דיני עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 19/01/2009 18:53

      הרצחת וגם ירשת??? ברצינות, למה שהמעסיק לא יפתח לכם תיק במשטרה אם לא תסכימו לתנאיו? כמובן שאתם לא חייבים לשלם בגין משהו שאתם טוענים שלא לקחתם אך אם המעסיק יפתח תיק במשטרה עם הראיות שבידו אני משערת כי יוגש כתב אישום ואף ייתכן כי תידרשו לפצות את המעסיק מעבר לכך שהמעסיק יכול לפטר אתכם ולשלול מכם את הפיצויים המגיעים לכם ואף לתבוע אתכם..